Parlamentarii europeni au reglementat timpul de transport a animalelor

0
408
Parlamentarii europeni au reglementat timpul de transport a animalelor
Parlamentarii europeni au reglementat timpul de transport a animalelor

Dupa cum titreaza publicatia Recolta.eu “…Deputatii europeni insista asupra faptului ca, pentru a remedia problemele persistente legate de starea animalelor in timpul transportului, legislatia existenta in toate statele membre UE trebuie sa fie aplicata in mod corespunzator si uniform. Ar trebui efectuate mai multe inspectii la fata locului, iar sanctiunile impotriva infractorilor ar trebui sa fie armonizate si mult mai disuasive, spun ei.

Limita de 8 ore nu ar fi suficienta

Chiar daca ar trebui sa fie luate in considerare masuri de limitare a duratei de transport al animalelor la opt ore, ar trebui sa fie permise exceptii geografice si bazate pe dovezi stiintifice pentru anumite specii, mentioneaza textul.

Cu toate acestea, o limita de opt ore a calatoriei nu ar fi, in sine, suficienta pentru a imbunatati starea animalelor, care depinde, cel mai adesea, de echiparea adecvata a vehiculului si de buna manipulare a animalelor, noteaza deputatii europeni.

Parlamentul solicita, prin urmare, o imbunatatire a conditiilor de transport, inclusiv in ceea ce priveste spatiul si ratiile de apa, bazata pe dovezi stiintifice(…)”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.