Start la adrenalină pe două roți în rezervația naturală Cheile Turzii
Tinerii bacauani sunt “ademeniti” in natura cu bicicleta
Tinerii bacauani sunt “ademeniti” in natura cu bicicleta

Mai multi elevi din numeroase scoli din Bacau vor fi, in viitorul imediat apropiat, beneficiarii directi ai unui nou proiect derulat de Asociatia educationala si de mediu Vernal din Bacau, avand ca scop cresterea gradului de constientizare, in comunitate, a necesitatii protejarii diversitatii biologice, promovarea modalitatilor de transport alternativ si cunoasterea normelor de deplasare cu acestea astfel incat mediul sa fie cat mai putin afectat. Este vorba despre proiectul “Poftim in natura… cu bicicleta!” pentru care initiatorul a primit fonduri nerambursabile de la Primaria Bacau prin Legea nr. 350/2005, si care se va derula in doua etape, prima, debutand joi, 12 iunie, printr-o lectie de ecologie desfasurata chiar pe malul Lacului Bacau II si in Parcul Gheraiesti, unde elevii vor ajunge pe biciclete.

“Generatia tanara trebuie provocata sa faca miscare, sa adopte deprinderi durabile pe care sa le perpetueze in viata de adult – a spus prof. Nela Dumea, presedintele Asociatiei Vernal din Bacau. Elevii care vor participa la activitatile din proiect vor cunoaste speciile de plante care cresc in zona noastra si pasarile migratoare ce poposesc in anumite perioade ale anului in zonele umede din apropierea orasului nostru. Ei vor sti cum sa protejeze mediul pentru a nu deteriora ecosistemele din care aceste vietati fac parte”.

Cea de-a doua etapa a proiectului este programata joi, 19 iunie, atunci cand elevii vor participa, in Parcul Cancicov, la un concurs inedit. “Ei vor raspunde unui chestionar ce va viza cunostinte de ecologie si biodiversitate ale orasului Bacau, capatate in timpul primei activitati – a mai spus prof. Dumea -, si vor crea cu materiale din natura lucrari care sa vizeze identitatea naturala si/sau culturala a municipiului Bacau. Creatiile vor fi evaluate de un juriu competent, iar cei mai constiinciosi si creativi elevi vor fi rasplatiti cu premii atractive”. Parteneri de proiect sunt si Palatul Copiilor Bacau, Inspectoratul Scolar Bacau, Agentia de Protectie a Mediului Bacau, SC Docucenter SRL Bacau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here