Tinerii Bicazului pun umarul la ecologizarea zonei

Aproximativ 300 de tineri bicazeni s-au alaturat, joi, 29 mai 2008, echipei de ecologisti ai asociatiei Tasuleasa Social,in demersul de a curata de ceea ce semenii certati cu bunul simt arunca pe malurile raurilor din zona. Inarmati cu manusi, tinerii Bicazului au strins 3 tone de gunoaie, cu o tona peste ceea ce se asteptau organizatorii. Cadoul primit de catre voluntarii din zona a constat intr-un spectacol al trupei „Numarul 13”.
„Actiunea de astazi de la Bicaz face parte din programul nostru privind ecologizarea Vaii Bistritei si Siretului, pe o intindere de 450 de kilometri de apa, 5 judete si 9 orase. Practic, dorim sa ridicam si gunoiul lor si gunoiul nostru, toate gunoaiele, astfel incit sa traim mai limpede, mai curat, dupa cum ne zice si sloganul. Credem ca a sosit momentul sa facem acest lucru, pentru ca Romania nu arata prea bine din acest punct de vedere. Pe linga actiunea practica de stringere a gunoaielor, activitatea are si un rol educativ, pentru ca sint antrenati foarte multi tineri. Daca la Vatra Dornei au raspuns chemarii noastre peste 400 de tineri, iar la Bicaz 300, putem spune ca peste 700 de tineri au invatat cite ceva despre ceea ce inseamna curatenia si civilizatia. Apoi, cu siguranta, acestia se vor implica in viitor in alte actiuni de acest fel , asa ca putem spune ca s-a inteles cite ceva in legatura cu ordinea si curatenia. Si mai speram ca si cei mai in virsta sa inteleaga ceea ce acesti minunati tineri au inteles mult mai repede… De altfel, undeva, in sufletul meu, sint un pic trist fata de atitudinea celor asa zisi maturi: nu am vazut nici macar unul singur, astazi, la Bicaz, sa se alature copiilor…
Asociatia „Tasuleasa Social” functioneaza de sapte ani de zile, este un „copil romanesc”, cu sediul in Bistrita Nasaud si are numai in Romania aproape 300 de membri platitori. Am actionat, impreuna, la inundatii, am renovat scoli, am plantat 49.000 de copaci, deci oriunde a fost nevoie de noi, am incercat sa ajungem si sa fim solidari cu actiunile ce au meritat a fi intreprinse”, a declarat Alin Useriu, liderul Asociatiei Tasuleasa Social, care a adaugat ca actiunea de ecologizare de la Bicaz nu are nimic de a face cu politica.
Acest amplu demers de ecologizare face parte din campania Verde003, care isi propune sa educe tinerii si sa ii implice in rezolvarea problemelor de mediu prin activitati de voluntariat. Verde003 este sadit si crescut de Asociatia Tasuleasa Social si Asociatia MaiMultVerde, cu sprijinul Coca-Cola Hellenic Romania si in parteneriat cu KissFM si SMURD. Ambitia initiala a campaniei Verde003 a fost sa recruteze si sa formeze cel putin 500 de voluntari, ajungind ca, pina la final, sa mobilizeze peste 1700 de tineri, se arata intr-un comunicat de presa al celor 2 asociatii.Printre personalitatile ce sprijina si promoveaza acest proiect se numara realizatorul TvR Catalin Stefanescu, Radu Naum, Ivan Patzaichin si Emilia Enache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *