Tinerii invata sa economiseasca apa

  0
  494
  De la APM Braila, de Ziua Mondial? a Apei
  De la APM Braila, de Ziua Mondială a Apei
  Tinerii invata sa economiseasca apa

  Compania Judeteana Apa Serv S.A. deruleaza in scolile din judet o campanie de constientizare a tinerilor fata de problemele ecologice.

  Elevii Colegiului National „Roman-Voda” vor afla vineri, 16 martie, cum sa gestioneze resursele naturale, cit de importante sint eforturile concrete facute pentru a fi oferita spre consum o apa pura si cum sa identifice problemele care influenteaza consumul nerational de apa. Intilnirea se desfasoara in cadrul campaniei „Apa si natura intr-o picatura”, organizata de Compania Judeteana Apa Serv in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Neamt.
  Aceasta este cea de-a doua etapa a campaniei, care a inceput cu un concurs de desene pe tema economisirii resurselor, cel mai bun desen, apartinind unei eleve din Piatra Neamt, fiind ales ca afisul campaniei. Tot in cadrul campaniei, pe 22 martie, de Ziua Mondiala a Apei, liceenii nemteni, organizati in echipe de cite trei elevi, vor participa la un concurs a carui tema principala va fi oprirea risipei de apa.
  „Acest proiect este conceput ca o suma de activitati care sa permita tinerilor sa constientizeze faptul ca apa a devenit o resursa epuizabila, mai ales in ultimele decenii ale secolului XX si inceputul secolului XXI. Ne dorim, prin acest proiect, sa contribuim la formarea unui comportament ecologic la tineri, prin stimularea motivatiei pentru protectia apelor si initierea lor in actiuni de voluntariat care sa promoveze o atitudine de constientizare a problemelor vizind resursele de apa in cadrul comunitatii locale”, a spus purtatorul de cuvint al Apa Serv S.A., Claudia Bianca Gidioi.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.