Tinerii invata sa economiseasca apa

Tinerii invata sa economiseasca apa

Compania Judeteana Apa Serv S.A. deruleaza in scolile din judet o campanie de constientizare a tinerilor fata de problemele ecologice.

Elevii Colegiului National “Roman-Voda” vor afla vineri, 16 martie, cum sa gestioneze resursele naturale, cit de importante sint eforturile concrete facute pentru a fi oferita spre consum o apa pura si cum sa identifice problemele care influenteaza consumul nerational de apa. Intilnirea se desfasoara in cadrul campaniei “Apa si natura intr-o picatura”, organizata de Compania Judeteana Apa Serv in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Neamt.
Aceasta este cea de-a doua etapa a campaniei, care a inceput cu un concurs de desene pe tema economisirii resurselor, cel mai bun desen, apartinind unei eleve din Piatra Neamt, fiind ales ca afisul campaniei. Tot in cadrul campaniei, pe 22 martie, de Ziua Mondiala a Apei, liceenii nemteni, organizati in echipe de cite trei elevi, vor participa la un concurs a carui tema principala va fi oprirea risipei de apa.
“Acest proiect este conceput ca o suma de activitati care sa permita tinerilor sa constientizeze faptul ca apa a devenit o resursa epuizabila, mai ales in ultimele decenii ale secolului XX si inceputul secolului XXI. Ne dorim, prin acest proiect, sa contribuim la formarea unui comportament ecologic la tineri, prin stimularea motivatiei pentru protectia apelor si initierea lor in actiuni de voluntariat care sa promoveze o atitudine de constientizare a problemelor vizind resursele de apa in cadrul comunitatii locale”, a spus purtatorul de cuvint al Apa Serv S.A., Claudia Bianca Gidioi.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente