Tinutul Sovejei are cel mai ozonat aer din Europa

0
407

Despre Soveja se spune ca are cel mai ozonat aer din Europa. Este si spatiul unde s-ar fi nascut faimoasa balada „Miorita”. O comuna aflata in inima celei mai intinse paduri din intreg tinutul Vrancei, la poalele muntilor, Soveja este un loc perfect pentru cei care iubesc vanatoarea. Este locul unde fostul dictator Nicolae Ceausescu a vanat doua trofee mondiale.
tinutul sovejei
Soveja inseamna frumusete, dar si istorie. Toate pastrate cu grija. De frumusete a avut grija natura. Localitatea este imprejmuita de munti care aproape ating cerul, iar padurile, spun specialistii, ofera aer aproape vindecator.

Manastirea Soveja a fost construita de Matei Basarab, ca semn de impacare cu domnitorul Vasile Lupu. Ruinele de-abia se mai vad. Aici a fost exilat, cu peste 100 de ani in urma, scriitorul Alecu Russo, din cauza convingerilor politice. La o hora a satului, aude intamplator de balada Miorita, pe care o duce mai departe. Tot aici se afla si mormantul parintelui geografiei moderne, Simion Mehedinti.

Zona Chiua este renumita pentru partidele de vanatoare ale lui Ceausescu. Intreaga suita se odihnea dupa partidele de vanatoare la faimoasa cabana Dragomira. Mobilierul de atunci s-a pastrat intact. Acum, Dragomira poate fi inchiriata de turisti cu doar 600 de euro. Iar daca vor sa vaneze un urs sau un cerb, vizitatorii trebuie sa scoata din buzunar intre 1000 si 20.000 de euro. Insa locurile merita explorate si de cei care nu vor neaparat sa aiba pusca in spate

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.