Tomate mai dulci decat piersicile, pentru a-i „pacali” pe copii sa se hranesca sanatos

O noua varietate de tomate, mai dulci decat piersicile, a fost creata de cercetatorii britanici, in urma unui program care incearca sa ii determine pe copii sa adopte o dieta sanatoasa, informeaza dailymail.co.uk. Sugardrop, citeaza Mediafax, este cea mai dulce varietate de tomate ce a fost creata vreodata, fiind un hibrid natural, obtinut prin incrucisarea a doua varietati deja existente pe piata.tomate dulci

Soiul Sugardrop reprezinta rezultatul a doi ani de teste in timpul carora oamenii de stiinta au incrucisat peste 3.000 de soiuri diferite de tomate. Studiul a fost finantat de Tesco, cel mai mare retailer din Marea Britanie. Aceasta varietate a fost cultivata pe Costa Calida, in provicina Murcia din sud-vestul Spaniei, de compania agricola Paloma, care are un contract de exclusivitate cu grupul Tesco. Din cauza concurentei acerbe din industria alimentara, creatorii soiului Sugardrop nu au dorit sa dezvaluie numele celor doua varietati de tomate din care au obtinut aceste fructe „miraculoase”. Potrivit creatorilor soiului Sugardrop, studiile pentru obtinerea lui au debutat in 2007, iar incrucisarile plantelor au fost efectuate in mare secret.

Tomatele sunt plante erbacee originare din America de Sud, care pot creste in unele cazuri pana la o inaltime de trei metri. Tomatele nu au fost cunoscute in Europa pana in jurul anului 1590, insa cultivarea lor a cunoscut o evolutie spectaculoasa dupa aducerea lor pe continent. Potrivit documentelor din arhivele britanice, in jurul anului 1700, tomatele erau cultivate pe scara larga in intreaga Europa. Tomatele sunt folosite ca ingredient de baza in numeroase salate si preparate culinare populare, precum lasagna, spaghete bolognese si pizza. Specialistii din industria alimentara se asteapta ca noua varietate creata sa atraga numerosi admiratori datorita gustului ei dulce.

Cultivatorii de tomate au alcatuit o scala a continutului de zahar, alcatuita din 13 trepte. Pe aceasta scala, coeficientul minim de zahar al soiului Sugardrop este de 9, aceasta valoare fiind de altfel coeficientul maxim al piersicilor. Tomatele sunt considerate alimente foarte sanatoase, iar prin obtinerea acestui soi dulce, specialistii spera sa ii determine pe copii sa le adopte cu mai mare usurinta in dieta lor zilnica.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *