Tone de rumegus au fost aruncate pe marginea raurilor din judetul Vrancea

  0
  538
  Seminar pe tema reciclării şi valorificării deşeurilor lemnoase

  Noi forme de relief iau nastere in localitatea vranceana Nereju, dar si in alte zone de munte. In albiile de rau se ridica munti de rumegus care zac acolo cu anii. Deseurile provin de la sute de gatere care nu au rampe de depozitare, asa cum prevede legea.
  rumegus
  In localitatea vranceana Nereju, pe albia raului Zabala zeci de tone de rumegus si resturi lemnoase au fost aruncate la intamplare. Oamenii din zona se feresc sa vorbeasca despre deseurile care polueaza zona. Cei care prelucreaza lemnul au spus ca au amenajat locuri speciale si ca nu arunca oriunde resturile. Cu toate acestea gramezile de rumegus cresc de la zi la zi.

  Oficial, in judetul Vrancea sunt autorizate peste 300 de instalatii de prelucare primara a lemnului. Acesti mici intreprinzatori ar trebui sa aiba rampe de depozitare a deseurilor si sa tina evidenta lor. Pana acum au fost raportate 7.000 de tone de deseuri lemnoase.

  Garda de Mediu a desfasurat recent mai multe controale in zonele unde se prelucreaza lemnul si au aplicat noua amenzi, in valoare de 30.000 lei.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.