Elevii din Alba-Iulia au strans 93 de tone de hartie

0
246

Peste 90 de tone de deseuri de hartie si carton au fost adunate de elevii din Alba-Iulia in doua saptamani. In cadrul campaniei intitulate „Eco E Cool” , elevii au spus ca au salvat aproape 1.800 de copaci, avand in vedere ca o tona de hartie colectata inseamna ca 20 de copaci nu mai sunt taiati.
colectare hartie
Peste 4.500 de elevi din municipiul Alba-Iulia au adunat hartie de peste tot. „Am reusit sa adun 1.000 de kilograme si de acasa si de la serviciu de la mami. De la bunici, de la rude, de acasa din magazine, din posta”, a spus unul dintre elevi.

Organizatorii actiunii, Agentia Locala a Energiei Alba si Inspectoratul Scolar judetean, au promis ca vor trimite copiii in doua excursii, drept multumire pentru efortul lor.

Intitulata „Eco E COol”, actiunea este cea mai importanta campanie de colectare a hartiei organizata dupa Revolutie in Alba-Iulia. „Am dorit sa sensibilizam tanara generatie, de a se implica activ, de a lua parte la protectia mediului inconjurator. Fata de o cifra de zece tone cat ne asteptam, s-au adunat 93 de tone. Adica circa 1.800 copaci salvati de la taiere”, a spus directorul Agentiei Locale a Energiei, Florin Andronescu.

Infiintata anul trecut, Agentia Locala a Energiei Alba reprezinta un proiect european de elaborare si a unor politici de economisire a energiei. Prin aceasta agentie, Consiliul Judetean Alba beneficiaza in 2009 de fonduri europene de 1,38 milioane de euro.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.