Top 5 experimente militare bizare: de la lilieci bomba la lansatoare portabile de bombe nucleare

Lilieci „piromani”, aurole boreale artificiale si lasatoare portabile de rachete nucleare. Sunt cateva dintre cele mai ciudate experimente militare din istorie, adunate intr-un top de catre revista americana „Wired”.

5. Liliecii-bombaLiliecii-bomba

Spre sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Fortele Aeriene din SUA cautau o metoda eficienta pentru a incendia orasele japoneze. Asa ca un dentist a intrat in legatura cu Casa Alba si a propus atasarea unor dispozitive incendiare minuscule in carca unor lilieci, care ar fi urmat sa fie eliberati din avioane deasupra unor regiuni nipone. Potrivit planului, milioane de astfel de lilieci-bomba urmau sa se adaposteasca in acoperisurile hambarelor si fabricile din Japonia, pentru ca mai apoi militarii sa detoneze explozibilii si sa incendieze cladirile. Testele au scapat insa de sub control, iar cativa lilieci au incendiat in cele din urma baza aeriana Carlsbad din New Mexico, unde se desfasurau experimentele.

4. Aria 51 din Alaskaaria Alaska.jpg

Fizicienii din Fortele Aeriene ale SUA au construit in Alaska o retea imensa de antene, care trimit unde radio extreme de puternice in atmosfera superioara a Terrei, rezultatul fiind crearea, pe cale artificiala, a aurorelor boreale. Instalatia este cunoscuta cu numele de HAARP (High-frequency Active Auroral Research Program) si are misiunea de a ii face pe cercetatori sa patrunda misterle ionosferei. Pasionatii teoriilor conspirationiste afirma insa ca este vorba de fapt de o masinarie prin care americanii controleaza fenomenele meteorologice.

3. Lansatoarele portabile de rachete nuclearelansatoare

In ciuda riscurilor implicate de contaminarea cu radiatii, armata SUA a creat la inceputul anilor „60 peste 2.000 de lansatoare portabile de rachete nucleare, care aveau o raza de actiune de numai patru kilometric. Primul si singurul test al lansatoarelor a avut loc in 1962, in desertul Nevada, explozia atomica de atunci fiind ultima declansata de Statele Unite la suprafata pamantului.

2. Parasutism extremparasutism

In anul 1960, colonelul American Joseph Kittinger a inregistrat recordul mondial pentru saritura cu parasuta de la cea mai mare inaltime, neinvins pana in ziua de azi. Imbracat intr-un costum presurizat, el s-a inaltat intr-o nacela la peste 31.000 de metri deasupra Terrei, dupa care s-a aruncat in gol, fiind aproape de a atinge viteza sunetului in timpul caderii.

1. Delfinii ucigasidelfini ucigasi

La inceputul anilor „90, un ofiter rus a sustinut ca a reusit sa antreneze cativa delfini pentru a ataca vasele inamice. El a invatat mamiferele sa distinga diferitele tipuri de vase, astfel ca, in teorie, delfinii care purtau explozibili urmau sa le atace doar pe cele ale inamicului, nu si pe cele rusesti. Cativa ani mai tarziu, militarul rus nu si-a mai permis sa aiba grija de delfinii ucigasi, astfel ca i-a vandut Iranului. Dupa tranzactie nu s-a mai aflat nimic de soarta lor.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *