Toyota Prius – un hibrid in topul vanzarilor din Japonia

0
259
Oscar cu limuzine ecologice

priusPentru prima data, un autovehicul hibrid s-a aflat pe prima pozitie in topul vanzarilor din Japonia. Este vorba despre nimeni altul decat de modelul Prius al companiei Toyota Motor Corp.
Asociatia japoneza a dealerilor de automobile a anuntat aproape 209 000 de automobile Prius vandute in 2009. Clientii si-au exprimat disponibilitatea de a astepta pana la sase luni pentru a le fi onorata comanda.
Succesul modelului Prius a aratat o modificare in perceptia generala fata de tehnologia „verde” in Japonia, intarita si de scutirile de taxe si de un program guvernamental similar cu programul „Rabla”, stabilit sa se desfasoare pana in septembrie 2010.
Modelul Prius hibrid consuma aproximativ 5 litri/100 km, iar pretul pleaca de la 22.000$. Vanzarile modelului Prius au crescut in 2009 cu 41%, potrivit Toyota, anul acesta insa, vor intra pe piata alti competitori „verzi”, cum sunt cei de la Chevrolet Volt.
Potrivit lui Paul Nolasco, purtator de cuvant al Toyota, „modelul Prius este alegerea ideala pentru japonezi in materie de mediu si performanta in modul de a conduce”.

Sursa: www.enn.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.