Traficul auto ne otraveste plamanii

Pentru identificarea calitatii aerului din zonele aglomerate ale municipiului Ploiesti, Agentia pentru Protectia Mediului Prahova a efectuat o serie de masuratori. Astfel, pe Bulevardul Independentei, la al doilea rond (dinspre centru spre Gara de Sud) a fost determinata calitatea aerului in intervalul 23-24 septembrie, perioada cu trafic auto oprit – in cadrul manifestarii “Saptamana mobilitatii” si in zilele de 24-25 septembrie, cand a existat un trafic auto obisnuit.

Comparandu-se rezultatele, s-a constatat, ca in zilele cu trafic auto s-a inregistrat o depasire a concentratiei maxim admise pentru pulberile in suspensie. Dioxidul de azot, monoxidul de carbon si dioxidul de sulf au inregistrat valori de patru si de cinci ori mai mari in zilele cu trafic auto fata de cele masurate in zile cu trafic nemo-torizat. In ceea ce pri-veste nivelul zgomotului, acesta a depasit limita admisa, fiind de 1,3 ori mai mare in zi cu trafic.

Prin urmare, APM le recomanda cetatenilor sa incerce sa-si schimbe obiceiurile de transport, iar autoritatilor locale sa aloce mai mult spatiu traficului nemotorizat si sa regandeasca balanta dintre spatiul verde si cel ocupat de masini.

Sursa: Ziarul de Prahova

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,163FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente