Trasee culturale pentru bicicleta in Tinutul Reghinului

veloJoi 22 mai, ora 18:30 sunteti invitati in subsolul Librariei Carturesti la prezentarea proiectului despre trasee culturale pentru bicicleta in Tinutul Reghinului. Acest proiect initiat de Asociatia Culturala Reener Lo¤ndchen, in parteneriat cu liceele din Reghin realizeaza o oferta de ecoturism. Arh. Klaus Birthler va prezenta cum s-a nascut proiectul si cum a evoluat.

Traseul are intre 40 si 60 de kilometri pe zi, iar raza ar fi de circa 20 de km in jurul Reghinului, cu diverse trasee, mai accesibile sau mai dificile.

Proiectul are ca produs final o harta tiparita a Reghinului cu traseele culturale adiacente, printre ele Gurghiu si Brincovenesti”, a spus Klaus Birthler, care a argumentat ca in Romania exista o infrastructura foarte slaba a drumurilor, insa una care se preteaza foarte bine turismului pe bicicleta. „Am creat Reener Lo¤ndchen impreuna cu Dorin Ioan Rus, care a facut cercetari foarte documentate asupra istoriei orasului.

Proiectul va fi implementat prin cooptarea grupurilor scolare reghinene „Petru Maior” si „Lucian Blaga”. „Vom alege cate 15 elevi de la fiecare scoala, cu care se vor organiza excursii, pe perioada a doua – trei luni, in functie de vreme, in zilele de week-end. Fiecare grupa va primi cate un GPS montat pe biciclete, copiii vor invata cum se lucreaza cu acest sistem si, nu in ultimul rand, vor descoperi si cartografia valorile culturale ale tinutului Reghin, care va deveni o oferta turistica de sine statatoare pe viitor”, a spus Klaus Birthler. Proiectul prevede ca pe 31 iulie trebuie sa existe harta tiparita, iar traseele, respectiv atelierele de cartare si culegere a datelor vor fi realizate intre 21 aprilie si 21 iunie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente