Array

Traseul Lacurilor din Retezat – o varianta convenabila pentru turismul de week-end

Traseul Lacurilor din Retezat - o varianta convenabila pentru turismul de week-end
Traseul Lacurilor din Retezat – o varianta convenabila pentru turismul de week-end

Turistii care doresc sa scape de canicula verii au la dispozitie varianta unei excursii in Masivul Retezat, unde pot vedea mai multe lacuri din caldarea glaciara Bucura, la circa 2.000 de metri altitudine, pe un traseu de circa trei ore, usor, ce a fost deschis de salvamontisti pentru oamenii cu mai putina pregatire fizica.

‘Traseul Lacurilor are un grad de dificultate scazut si poate fi strabatut in circa trei ore, inclusiv cu pauzele de fotografii si de gustare. Este un traseu relaxant, usor, pentru toate grupele de varsta si pentru toti turistii. Traseul pleaca de la Lacul Bucura, din zona Refugiului Salvamont, si este conceput ca un circuit. Se vad toate lacurile, pe o poteca accesibila tuturor turistilor’ a declarat joi, pentru AGERPRES, seful Serviciului Public Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Astfel, pe parcursul traseului se pot vedea lacurile Bucura, Florica, Viorica, Taul Portii, Analia, Bucurel. In cazul acestuia din urma, este posibil ca apa sa fii secat din lac, pentru ca vara se mai intampla acest lucru atunci cand temperaturile de afara sunt ridicate.

‘Turistul trebuie sa aiba la el un echipament adecvat. Traseul este usor, dar el se desfasoara intr-o zona care este situata la o altitudine de 1.800-2.000 de metri. Ce aceea, este bine ca echipamentul sa includa o pereche de bocanci usori, de munte, si haine in care turistul sa se simta confortabil’, spune seful Salvamont Hunedoara.

Deoarece traseul include o zona relativ mica, riscul aparitiei unor schimbari bruste ale vremii este redus, fata de locul de plecare. Este bine totusi ca iubitorii muntelui sa-si ia cateva masuri de siguranta, in cazul in care va aparea o ploaie trecatoare.

Traseul Lacurilor este marcat cu punct rosu, pe fond alb.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente