Tratamentul cu ultrasunete pentru cancerul de prostata care vindeca 9 din 10 pacienti

0
366
Tratamentul cu ultrasunete pentru cancerul de prostată care vindecă 9 din 10 pacienţi
Tratamentul cu ultrasunete pentru cancerul de prostata care vindeca 9 din 10 pacienti

Barbatii care sufera de cancer la prostata ar putea fi supusi unui tratament cu ultrasunete, care are o sansa de reusita de 90% si nu are nici efecte adverse, scrie Daily Mail.

Terapia tinteste doar tumorile si nu afecteaza tesuturile sanatoase mai mult decat tratamentul obisnuit, prin radioterapie.

Noua procedura, numita High-intensity focused ultrasound (HIFU), este deja folosita in spitalele si clinicile private din Marea Britanie. Prin HIFU, se trateaza jumatatea bolnava a prostatei, scrie Daily Mail.

Practic, prin HIFU, o unda sonora este concentrata pe o suprafata a prostatei egala cu un bob de orez. Unda incalzeste tesutul la 80 de grade Celsius si il face sa vibreze, distrugand celulele contaminate. Apoi, in maximum 24 de ore, pacientul poate fi externat.

Metoda ar putea fi implementata la nivel mondial in doi ani

Noua metoda poate fi folosita nu doar pentru vindecarea cancerului, ci si pentru depistarea acestuia sau a altor boli, cum ar fi impotenta.

Daily Mail scrie ca, in prezent, radioterapia vindeca total numai jumatate dintre cazurile de cancer la prostata. In cazul testelor cu ultrasunete, doar patru dintre cei 41 de subiecti au ajuns sa sufere de impotenta, la un an de la incheierea tratamentului. Iar, in total, 95% dintre barbati au scapat complet de cancer.

Studiul a fost realizat de medicii de la spitalul Universitatii din Londra, iar dr. Hashim Ahmed spune ca tratarea cancerului la prostata prin unde sonore ar putea fi realizata la nivel mondial in doi ani.

Cancerul la prostata este cel mai comun tip de cancer la barbati, insa multi dintre acestia prefera sa nu faca tratament, din cauza efectelor adverse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.