Trei greseli in sala de fitness

0
317

Te-ai hotarat sa mergi la o sala de fitness, dar daca tot alegi sa petreci o buna parte a timpului inconjurata de aparatura sportiva.

Invata cateva din regulile eficientei in ceea ce priveste practicarea acestui tip de sport. Iata in cele ce urmeaza care sunt cele mai frecvente trei greseli atunci cand vorbim despre efectuarea exercitiilor din categoria fitness.

– nerealizarea exercitiilor minime de incalzire. Un rol foarte important in sirul exercitiilor il constituie cele de incalzire, adica de acomodare a organismului cu efortul si activitatea fizica, fapt ce trebuie sa usureze efectuarea exercitiilor fizice efective.

Este bine stiut faptul ca muschii nu se intind si nu se contracta la capacitate normala fara efectuarea unor miscarii lente, de dificultate minima. In lipsa incalzirii, pot surveni diverse accidente, deseori dureroase, iar activitatile fizice nu vor avea efectul dorit.

Inainte de scaderea in greutate, unul dintre scopurile fitness-ului este si acela de relaxare a muschilor si oaselor, asadar ajutati-va trupul sa treaca peste efortul depus in timpul acestor ore.

– adoptarea unor pozitii incorecte de efectuare a exercitiilor. Efectuarea incorecta a exercitiilor poate afecta ligmentele, coloana vertebrala sau alte parti ale corpului.

In plus, efortul depus poate fi inutil, acesta nefacand altceva decat sa forteze zona lucrata si sa o mentina in tensiune. Miscarile ample, sau, dimpotriva, retinute, iti pot afecta organismul, la fel ca si efectuarea acestora intr-un ritm alert sau haotic.

Nu ezita sa ceri sfatul antrenorului tau de fiecare data cand incepi o serie noua de exercitii. Acesta te va ajuta si in ceea ce priveste greutatile utile fiecarei grupe de muschi sau a timpului necesar efectuarii fiecarui exercitiu.

– lucrarea numai a unei anumite grupe de muschi. Chiar daca iti doresti un abdomen plat sau picioare bine proportionate, nu face doar exercitii care sa iti indeplineasca acest vis.

Este firesc sa te axezi pe tipurile de exercitii care sa iti modeleze acele zone cu probleme, dar nu uita de armonia trupului care, la urma urmei, este esentiala pentru un fizic de invidiat. Asadar, acorda atentie tuturor grupelor de muschi, insistand asupra celor care te intereseaza in mod deosebit.

Nu uita- nu cantitatea, ci calitatea orelor petrecute in sala de fitness face diferenta!

Sursa: Info Portal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.