Trei leoaice albe s-au nascut la o gradina zoologica din Marea Britanie

0
417

Trei leoaice albe – Portia, Phoebe si Pandora – s-au nascut, in urma cu trei luni, la West Midland Safari Park din Worcestershire (Marea Britanie), numarandu-se in prezent printre cei doar 130 de lei de aceasta culoare care exista in intreaga lume, informeaza Daily Mail, in editia online. trei leoaice albe

Cei trei pui de leu alb s-au nascut in urma cu trei luni la West Midland Safari Park din Worcestershire si, de curand, au inceput sa se plimbe prin parc, sub supravegherea mamei lor, Natasha.

Cele trei leoaice albe au primit toate nume care incep cu „P”, de la personalul parcului, care le-au avut in grija de la sosirea lor pe lume.

Cu o greutate de 15 kilograme fiecare, puii se alatura leilor albi aflati deja in parcul zoologic britanic.

„Acum au inceput sa iasa afara si caracterul li se dezvolta. Sunt extrem de jucausi cu ceilalti membri ai grupului de lei, cu care au inceput sa se amestece”, a declarat Angela Potter, directorul adjunct al parcului.

Desi se joaca si se murdaresc rapid, Bob Lawrence, directorul parcului, spune ca puii adopta tot mai mult comportamentul femelelor, avand „trasaturi perfect formate, blana alba ca zapada si o privire extrem de expresiva”.

„Cei trei pui de leu alb sunt sanatosi, se joaca cu mama lor si au fost foarte siguri pe picioarele lor si atunci cand s-au aflat in fata oamenilor pentru prima oara. Leoaicele sunt extrem de jucause si stau tot timpul impreuna cu mama lor. Sunt mai calme decat puii masculi, care tind sa fie mai aventurosi”, a adaugat el, precizand ca cei trei pui au atras interesul intregii lumi.

„Oamenii vor sa-i vada, ei oferind o imagine extraordinara atunci cand sunt toti la un loc. Timp de patru ani am fost cunoscuti pentru tigrii albi care se afla in parc, iar grupul nostru de lei albi este singurul” din Marea Britanie, a spus el.

Cele trei leoaice albe sunt primele nascute dupa ce, in urma cu patru ani, primii patru lei albi au fost adusi in parc, in 2004. In prezent, parcul din Worcerstershire are cea mai mare populatie de lei albi din Marea Britanie.

In ceea ce priveste leii albi, se crede ca majoritatea celor ramasi in libertate traiesc intr-un areal de circa 300 de kilometri patrati in Africa de Sud.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.