Ursii polari din Alaska vor fi protejati

0
428
27 Februarie - Ziua Internationala a Ursului Polar

Statele Unite au anuntat joi, 22 octombrie, ca vor rezerva o zona din Alaska, cu o suprafata egala cu cea a Frantei, habitatului ursilor polari, o specie amenintata de schimbarile climatice.ursii polari

„Propunerea unei zone de habitat pentru aceasta specie simbolica este un pas in directia potrivita pentru a preveni disparitia sa. Este, de asemenea, si constientizarea faptului ca cea mai mare amenintare pentru ursi o reprezinta topirea ghetii din Oceanul Arctic, care este cauzata de schimbarile climatice”, s-a felicitat Tom Strickland, insarcinat cu pescuitul, parcurile si fauna din cadrul Ministerului de Interne.

Potrivit AFP, zona ce va fi rezervata ursilor polari va acoperi peste 520.000 km2 si va include o bariera de insule de-a lungul coastei Alaskai, o parte din banchiza, dar si teritorii de-a lungul coastei si raurilor. Statele Unite au inclus ursii polari pe lista speciilor amenintate in luna mai a anului trecut.

Strickland a tinut sa precizeze ca administratia lui Obama s-a angajat in totalitate in protejarea ursului polar, facand implicit referire la ezitarile fostului presedinte american, George W. Bush, care nu acordase o zona de habitat protejat ursului polar pentru a nu impiedica exploatarea petroliera si gaziera din Alaska.

Acest anunt a bucurat in special organizatia ecologista Sierra Club. „Aplaudam desemnarea unei zone de habitat pentru ursii polari. Este o prima etapa foarte importanta. Acum, daca vrem ca ursii polari sa supravietuiasca, trebuie sa ne ocupam de schimbarile climatice si sa eliminam amenintarile explorarii petroliere offshore”, a explicat Carl Pope, directorul general al organizatiei.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.