Trei primarii spera sa puna mana pe banii de la Mediu

Mai mult spatiu verde, mai curat si bine ingrijit. Asta isi doresc trei primarii din judet care au depus proiecte pentru imbunatatirea calitatii mediului prin crearea de spatii verzi. In premiera a fost depus si un proiect de o primarie din mediul rural. “Daca anul trecut, la prima sesiune de finantare a acestor proiecte, de la Botosani a fost depus un singur proiect, anul acesta am facut un progres si avem trei proiecte depuse. Din punctul nostru de vedere acest lucru este foarte bun”, a declarat Narcisa Dumitriu, purtator de cuvant al Agentiei pentru Protectia Mediului Botosani.
Aceasta sustine ca Primaria municipiului Botosani a solicitat o suplimentare a sumei alocate anul trecut. Avand in vedere complexitatea proiectului privind amenajarea Parcului “Mihai Eminescu” banii obtinuti anul trecut de municipalitate nu sunt suficienti. Pentru efectuarea altor lucrari, care nu au fost prinse in proiectul de anul trecut, municipalitatea mai doreste sa faca investitii in valoare de 10 miliarde lei.
Primaria municipiului Dorohoi a depus un proiect intitulat “Reabilitare, modernizare, extindere Parc Chole”. Municipalitatea dorohoiana si-a propus sa realizeze lucrari importante si costisitoare. Valoarea proiectului depus este de 7,5 miliarde. La ora actuala parcul dorohoian are o suprafata de 7.982 metri patrati. In urma implementarii proiectului acesta va fi extins cu inca 11.973 metri patrati. Potrivit purtatorului de cuvant al APM Botosani, proiectul depus de Dorohoi va fi unul complex si va cuprinde refacerea plantatiilor existente si infiintarea altora, montarea de mobilier nou, reabilitarea aleilor existente, infiintarea de plantatii de arbori, gard viu si constructia a doua fantani arteziene.
In premiera pentru Agentia pentru Protectia Mediului Botosani, a depus un proiect in aceasta sesiune si o administratie publica din mediul rural. “Este vorba Primaria Vlasinesti. Colaboratorii nostri constanti, in sfarsit au reusit sa faca un proiect eligibil”, a precizat purtatorul de cuvant al APM. Reprezentantii comunei Vlasinesti doreste sa puna la dispozitia locuitorilor un spatiu verde amenajat, prin infiintarea unui parc.

Sursa: Jurnalul de Botosani si Dorohoi

Articolul precedentEnergie gratis
Articolul următorZlatna – posibila “mina de aur”

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,553FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente