Trei vanatori din Maramures sunt cercetati pentru braconaj

0
340
Vân?torii braconieri
Vânătorii braconieri
Trei vanatori din Maramures sunt cercetati pentru braconaj

Lucratorii serviciului AESP cerceteaza penal trei membri vanatori ai AJVPS Maramures, autorizati cu drept de port arma de vanatoare, dupa ce acestia, in data de 4 septembrie 2011, au vanat pe fondul de vanatoare 43 Chioar, braconand capriori, desi erau autorizati colectiv doar pentru specia mistret.

In urma cercetarilor desfasurate de politisti, a rezultat ca Ioan Petru P., de 33 ani, din satul Magureni, com.Cernesti, Vasile T., de 27 ani, din Targu Lapus si Arghil C., de 47 ani, din satul Prislop, comuna Boiu Mare au recoltat fiecare, prin impuscare cu arma de vanatoare, cate un exemplar din specia caprior (doi masculi si o femela), fara a avea autorizatie de vanatoare legala la aceasta specie de interes cinegetic. In aceste conditii, AJVPS Maramures a suferit un prejudiciu de 7.000 euro, prin neplata autorizatiilor individuale care trebuie achitate pentru recoltarea speciei capriori.

Armele de vanatoare ale celor in cauza au fost ridicate in vederea confiscarii, precum si cantitatea de aproximativ 20 kg carne de vanat si doua piei provenite de la animalele braconate.

Vanatorii vor raspunde penal pentru comiterea infractiunii de braconaj cinegetic prevazuta de Legea 407/2006 modificata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.