Tunguska, fenomenul care a transformat noaptea în zi și a scos 80 de milioane de copaci din rădăcini
Tunguska, fenomenul care a transformat noaptea in zi si a scos 80 de milioane de copaci din radacini

TUNGUSKA, fenomenul care a transformat noaptea in zi si a scos 80 de milioane de copaci din radacini
Martorii au vazut o minge de foc albastruie, care stralucea la fel de tare ca soarele. Dupa aproximativ 10 minute s-a auzit o explozie puternica.

Pe 30 iunie 1908, in timpul noptii, cerul Europei a fost puternic luminat. Un meteorit de foarte mari dimensiuni a cazut in zona raului Podkamennaya Tunguska, in Siberia.

A doua zi s-a constatat dezastrul, o padure de aproximativ 8 milioane de copaci a fost scoasa din radacini in Siberia. Din fericire, in zona respectiva, o suprafata de aproximativ 2.150 de kilometri patrati, nu locuia nimeni. Fenomenul a fost studiat de o parte dintre cei mai renumiti cercetatori din istorie. Majoritatea studiilor au ajuns la concluzia ca e vorba de o catastrofa provocata de un meteorit urias, cu o dimensiune de zeci de metri.

In descrierile cercetatorilor apare ca ar fi avut puterea a 20 de bombe atomice.

Patru scenarii stiintifice care ar putea aduce SFÂRSITUL LUMII

Martorii din zona respectiva spun ca au vazut o minge de foc albastruie, care stralucea la fel de tare ca soarele. Dupa aproximativ 10 minute s-a auzit o explozie puternica. Socul a fost atat de puternic incat s-au spart ferestrele caselor, care se aflau la sute de kilometri distanta. La cateva ore dupa impact, statiile meteo detectau furtuni foarte puternice in Marea Neagra. Cercetarile spun ca au fost foarte putin martori la explozie, iar meteoritul n-ar fi facut niciun fel de crater in urma impactului.
Marturiile din vremea respectiva spun ca la cateva zile, niste nori luminiscenti, de o culoare galben-verzui, faceau posibila chiar si citirea ziarelor pe timpul noptii in anumite zone din Europa si Africa.
Calendarul mayas: Vine Apocalipsa, nu mai prinde Craciunul
Dupa 1908, medicii s-au confruntat cu mai multe imbolnaviri ale oamenilor din cauze nedescoperite. In 1999, cercetatorii care au studiat mai multe ramasite umane ingropate in perioada respectiva au ajuns la concluzia ca oamenii ar fi murit din cauza radiatiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here