Turbinele eoliene GE cu rotor de peste 100 m vor intra in functiune la nivel global la sfarsitul anului 2012
Turbinele eoliene GE cu rotor de peste 100 m vor intra in functiune la nivel global la sfarsitul anului 2012

Capacitatea instalata a turbinelor eoliene din seria 2.5 cu tehnologie avansata de la GE a depasit doi gigawati la nivel global, adica suficienta energie electrica ecologica pentru alimentarea unui numar de aproximativ 1,4 milioane de locuinte din Europa.

Pana la sfarsitul anului, peste 2.000 de turbine eoliene GE cu rotor de peste 100 metri vor functiona in 15 tari din intreaga lume, 12 dintre acestea aflandu-se in Europa. Aproape 1.000 de astfel de turbine vor apartine seriei 2.5 MW.

Tehnologia seriei 2.5 a fost selectata pentru doua dintre cele mai mari proiecte eoliene din lume: parcul eolian de 845 megawati din Shepherds Flat, Oregon, unde tehnologia 2.5 este folosita pentru prima data in Statele Unite si parcul eolian Fantanele cu o capacitate de 600 megawati dezvoltat de CEZ Romania, cel mai mare proiect eolian pe uscat din Europa.

Un produs in continua evolutie, seria 2.5 cuprinde modelele 2.3-94, 2.5-88, 2.5-100, 2.75-100 si 2.75-103, oferind eficienta si fiabilitate crescute pentru o gama variata de conditii eoliene. Familia 2.5 este construita pe baza performantei recunoscute a turbinei eoliene 1.5 de la GE, dispozitivul cel mai des intalnit in industria eoliana, peste 16.500 de astfel de unitati fiind instalate in intreaga lume.

“Seria 2.5 este un produs consacrat si recunoscut in Europa care isi construieste acum o prezenta globala”, a declarat Vic Abate, vicepresedintele diviziei de energie regenerabila din cadrul GE. “Reprezinta o piesa valoroasa a portofoliului nostru de tehnologii in care investim permanent pentru a raspunde nevoilor in schimbare ale clientilor nostri din intreaga lume.”

Despre GE

GE (NYSE: GE) actioneaza asupra lucrurilor care fac diferenta. Foloseste cei mai buni oameni si cele mai bune tehnologii pentru a aborda cele mai stringente provocari la nivel global. Identifica solutii pentru domeniul energetic, pentru sanatate si locuinte, pentru sectorul de transport si cel financiar. Construieste, ofera solutii energetice, pune lumea in miscare si imbunatateste sanatatea oamenilor . Merge dincolo de imaginatie. Are intiativa. GE trece la actiune. Pentru informatii suplimentare, vizitati pagina web a companiei la adresa www.ge.com.

GE deserveste si sectorul energetic, oferind solutii tehnologice si de servicii bazate pe garantia calitatii si inovatiei. Compania continua sa investeasca in noi solutii tehnologice si sa creasca prin achizitii strategice menite sa ii consolideze prezenta locala, dar si sa deserveasca mai bine clientii din intreaga lume. Diviziile care alcatuiesc GE Energy www.ge.com/energy – GE Power & Water, GE Energy Services si GE Oil & Gas – lucreaza impreuna cu peste 90.000 de angajati la nivel global si venituri de 38 miliarde USD in 2010, pentru a oferi solutii integrate de produse si servicii in toate domeniile industriei energetice, inclusiv cel al carbunelui, petrolului, gazelor naturale si energiei nucleare; resursele regenerabile cum ar fi energia hidraulica, eoliana, solara si biogazul; precum si alti combustibili alternativi si noi tehnologii de modernizare a retelei energetice pentru a face fata nevoilor energetice ale secolului XXI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here