Turism ecologic

Peste 50 de hoteluri si vile din Germania, Austria, Elvetia, Italia, Franta, Spania si Irlanda, membre ale Bio-Ho-tels Association, isi rasfata clientii cu meniuri ecologice. Dar si cu trata-men-te corporale si de infrumusetare bio.

Foarte multi occidentali cumpara alimente, produse cosmetice si de ingrijire corporala bio si haine si asternuturi din bumbac organic. Curentul eco este foarte puternic in Europa, iar hotelierii nu puteau sa stea de-o parte.

La ora actuala, 52 de hoteluri si vile, membre ale Bio-Hotels Association, isi intimpina clientii cu mincare organica. Cele mai multe dintre acestea sint in Germania (28) si Austria (16), Elvetia avind doar trei spatii de cazare inscrise in asociatie, Italia – doua, in timp ce Irlanda, Spania si Franta au cite un singur bio-hotel.

CONDITII
. Unitatile de cazare membre ale Bio-Hotels Association respecta mai multe standarde: ofera numai produse alimentare organice, de calitate, au cel putin un meniu vegetarian si un meniu integral, au contract de inspectie cu o organizatie de certificare si control eco desemnata de asociatie si respecta toate cerintele legislatiei comunitare in domeniu, dar si alte cerinte suplimentare ale asociatiei. De la regula „totul bio”” se accepta doar citeva exceptii. In cazul bauturilor nonalcoolice, maximum trei sortimente pot fi conventionale, in timp ce in cazul celor alcoolice in meniu trebuie sa se regaseasca minimum cinci vinuri din struguri organici si un sortiment de bere. Si la capitolul mincare exista o exceptie: pot fi folosite si ingrediente conventionale, daca acestea nu sint disponibile in varianta bio, insa acest lucru trebuie confirmat de furnizor. Mai mult, regulile Bio-Hotels Association cer ca in acest caz sa fie avertizati si clientii ca un ingredient sau un aliment din farfuria lor nu este bio.

Pe linga o alimentatie sanatoasa, unele bio-hoteluri isi „trateaza”” clientii cu lenjerii de pat si prosoapele din bumbac organic. Iar pentru a limita contactul acestora cu chimicalele, in aceste stabilimente curatenia se face cu detergenti eco. La fel si spalatul rufelor.

Cei interesati sa-si petreaca vacanta intr-un bio-hotel pot gasi lista acestora pe site-ul www.biohotels.info. In cele mai multe cazuri, cazarea nu este mai scumpa decit la un hotel cu acelasi numar de stele, dar conventional.

Relaxare cu produse naturale

Unele dintre aceste hoteluri, printre care La Clairiere din Franta, le ofera clientilor si posibilitatea de a face masaje, aromoterapie si tratamente corporale si de infrumusetare cu produse organice. Pentru ca multi clienti sint interesati de tratamente complete, cu diagnostic, masaj si sfaturi nutritionale, nu mai putin de sapte din cei 30 de angajati ai hotelului cu 100 de camere lucreaza in „departamentul”” spa.

Pe linga servicii de spa, bio-hotelul spaniol Venus Albir le ofera oaspetilor sai si posibilitatea de a cumpara fructe, legume, ulei de masline, vin din struguri ecologici sau cosmetice naturale dintr-un mic magazin propriu.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente