Turismul ecologic aduce beneficii economiei indiene

  0
  362

  Cresterea economica a Indiei aduce prejudicii mediului, informeaza Hindustan Times, citat de Environmental News. Raportul care a ajuns la aceasta concluzie indica turismul ca una din principalele cauze pentru degradarea mediului. In schimb, implementarea corecta a turismului ecologic poate aduce beneficii atat economiei cat si mediului, considera Manoj Bhatt, presedintele si directorul executiv al RACHNA (Research, Advocacy and Communication in Himalayan Areas). Bhatt subliniaza ca desi veniturile din industria turistica au crescut cu 20%, nu au fost create locuri de munca in zone ca Himalaya. Lipsa mainii de lucru se face resimtita in activitatile de protejare a mediului inconjurator.

  RACHNA isi propune sa protejeze sistemele din Himalaya prin sustinerea proiectelor implementate si realizate la nivel local. Bhatt considera ca turismul ecologic si agricultura organica pot crea locuri de munca si venituri in Himalaya.

  Zoe Chafe, cercetator al Worldwatch Institute, sustine eficienta pe termen lung a proiectelor de conservare sustine si implementate de comunitatile locale. „Bine administrat, turismul ecologic este o industrie la scara mica care poate conserva ecosistemele si poate ajuta comunitatile bastinase din zonele rurale sa-si pastreze obiceiurile. Poate constitui o alternativa pentru migratia urbana si poate deveni o optiune financiara viabila pentru cei care doresc sa lucreze mai aproape de casele lor din mediul rural”.

  Zoe Chafe considera ca cel mai bun proiect de turism ecologic trebuie sa includa participarea comunitatii locale in fazele de proiectare si implementare, sa contribuie la protejarea mediului si sa asigure surse de hrana si provizii pentru respectiva zona.

  Sursa: Green Report

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.