Companiile americane, ingrijorate de costurile combaterii schimbarilor climatice

Cele mai multe companii americane considera ca guvernul federal trebuie sa ia masurile necesare combaterii schimbarilor climatice, informeaza ClimateBiz. Acestea isi manifesta totusi ingrijorarea in legatura cu costurile pe care vor trebui sa le suporte.

Firma de avocatura Pillsbury Winthrop Shaw Pittman a realizat un chestionar care evalueaza activitatea firmei in primul sau an de lupa impotriva schimbarilor climatice.

Michael Steel, unul din parteneri, considera ca acest chestionar reflecta dilema pe care Congresul si americanii o traiesc. Desi cei mai multi oameni isi doresc sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera pentru a combate schimbarile climatice, nimeni nu stie care este cea mai buna metoda si cine suporta cheltuielile.

60% dintre respondenti se declara ingrijorati de costurile care vin odata cu noile reguli de mediu. 55% din companiile private si 66% din companiile publice care au participat la chestionar considera ca guvernul federal trebuie sa adopte masurile necesare pentru a combate schimbarile climatice. Aceste masuri ar viza sursele alternative de energie, folosirea si dezvoltarea energiei regenerabile.

Aproape 60% dintre cei chestionati au declarat ca au folosit sau au vandut mai multe produse reciclate in ultimii doi ani. Aproape 50% si-au redus la jumatate consumul energetic in timp ce 48% au luat masuri pentru reciclarea produselor electronice.

21% dintre respondenti si-au redus consumul de combustibili fosili, iar 23% au inceput sa foloseasca echipament ecologic.

Ancheta Pillsbury constata ca cele mai multe dintre companii au luat masuri de controlare a energiei folosite si cauta metode de reducere a costurilor de electricitate.

Sursa: Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,173FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente