Indonezia va planta 79 milioane de copaci intr-o singura zi

0
398

Indonezia, tara care a distrus in trecut vaste zone forestiere, va planta 79 milioane de copaci intr-o singura zi, informeaza Reuters. Aceasta actiune se va desfasura pe 28 noiembrie, inaintea summit-ului pe probleme climatice desfasurat la Bali in decembrie.

Acest proiect face parte dintr-o campanie globala de plantare a unui miliard de copaci. Aceasta campanie a fost lansata in cadrul summit-ului de anul trecut de la Nairobi, a declarat purtatorul de cuvant al ministerului de Externe. „Toata lumea, locuitori si oficiali ai guvernului de la cea mai joasa pozitie pana la nivelul presedintelui, va participa la aceasta actiune. Va fi un record national si posibil mondial”, a declarat oficialul.

In prezent, Indonezia detine un record mai putin onorant. Potrivit Greenpeace, aceasta tara a detinut cea mai mare rata de despadurire mondiala intre 2000-2005. Indonezia, cea mai puternica economie din sud-estul Asiei, este in top trei mondial al principalilor responsabili de emisiile de gaze cu efect de sera. Un raport al Bancii Mondiale indica principalele cauze: despaduririle si incendiile de padure.

Grupurile de ecologisti sunt ingrijorate ca extinderea rapida a plantatiilor de palmier pentru obtinerea de biocarburanti ar putea pune in pericol padurile tropicale ale tarii.

La summit-ul de la Bali sunt asteptati participanti din 189 de tari pentru a discuta un nou mod de combatere a schimbarilor climatice. Noul plan va inlocui Protocolul de la Kyoto care expira in 2012. Acest protocol obliga 35 de state bogate sa-si reduca emisiile cu 5% sub nivelul din 1990 pana in 2008-2012.

Sursa: Green Report

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.