Turismul ecologic in Bucovina

2304_popas-turistic-bucovina.jpgP.O.P.A.S. – Partie de schi, Orientare turistica, Parc Dendrologic, Arinis, Sport – este un proiect aprobat la finantare din Phare CES 2005, Proiecte mari de Infrastructura Regionala, fiind demarat de Consiliul Local al statiunii climaterice Gura Humorului.

Costul de aproximativ 8 milioane de euro al proiectului este necesar atat pentru reabilitarea si modernizarea infrastructurii de turism sportiv din zona Arinis a statiunii, cat si pentru reabilitarea si modernizarea infrastructurii arealului turistic „Lunca Moldovei” ce apartine de zona Arinis.

Turistii care vor vizita statiunea, vor gasi la finalizarea proiectului o partie de schi, una de sanius, un drum de acces modernizat catre partie si o parcare amenajata in apropierea acesteia. Se vor realiza retele de utilitati aferente partiei, zona de agrement aferenta parcului dendrologic si de agrement „Lunca Moldovei” va fi reabilitata si modernizata. Turistii, in jur de aproximativ 75 de mii in prezent, vor reveni cu placere intr-o statiune turistica moderna care va putea fi comparata cu orice alta statiune de acest gen din Uniunea Europeana, iar numarul persoanelor care vor veni sa se relaxeze, sa se distreze si sa viziteze statiunea va creste considerabil.

In Gura Humorului exista aproximativ 50 de structuri de primire turistica, dintre care 3 hoteluri, iar ca obiective turistice importante trebuie sa amintim Manastirea Voronet si Manastirea Humor, unde la Slujba de Inviere de anul acesta a participat presedintele Traian Basescu impreuna cu familia. Anual se organizeaza zilele orasului, sarbatoarea avand numele de Umor la Gura Humorului. Anul acesta zilele orasului vor incepe pe 10 iulie si se vor incheia cu deja traditonalul foc de artificii pe 12 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *