Turismul rural, cultural si ecologic, sarbatorit la Rasnov

  Turismul rural, cultural si ecologic, sarbatorit la Rasnov
  Turismul rural, cultural si ecologic, sarbatorit la Rasnov

  Continuand traditia anilor trecuti in weekend-ul Floriilor, ANTREC Romania si Primaria din Rasnov, cu sprijinul Asociatiei Rosenau Turism, au organizat sambata „Ziua Turismului Rural“ in cadrul Complexului Turistic Panicel Rasnov.

  Aceasta sarbatoare aduna laolalta proprietari de pensiuni, mesteri populari, ansambluri de dansatori si interpreti de muzica populara si, nu in ultimul rand, turisti curiosi atrasi de redescoperirea traditiilor, mestesugurilor si a ospitalitatii romanesti.

  Primarul Rasnovului, Adrian Vestea, spune ca, desi statiunea de interes national are statutul de oras, dezvoltarea agroturismului, a turismului cultural si ecologic este o prioritate pentru el. „Daca in 2004 erau mai putin de 100 de locuri de cazare, la aceasta ora vorbim de peste 2.500. Inainte veneau turistii si dupa ce vizitau Cetatea plecau. Acum au la dispozitie si vor avea o multime de posibilitati de distractie, de la Pesterea Valea Cetatii pana la Paarcul cu Donizauri, care va fi inaugurat in mai“, ne-a dec,arat Vestea (Mai multe in clipul VIDEO de mai jos).

  Brasovul a facut pasi uriasi in turism

  mihai mohaciPrefectul Brasovului, Mihai Mohaci, a delcarat ca „Brasovul a facut pasi uriasi in turism, ca standarde de calitate si servicii oferite. Un rol iportant il au si primarii, care dau autorizatiile de contruire. Trebuie sa aiba grija ca noile constructii sa se incadreze in peisaj, sa nu uratim aspectul zonei agroturistice, ca specific. Primarii tebuie sa vina cu proiecte, sa vina cu idei, cu viziuni. Ce se intampla la Rasnov este exceptional. Trebuie sa prinzi turistii, sa stea cat mai mult la tine in zona, pentru ca banii raman tot aici, se intorc tot in folosul comunitatii. Astfel de proiecte, cum sunt cele de la Rasnov trebuie multiplicate, iar la noi in judet exista o axa turistica: Brasov – Rasnov – Zarnesti – Bran – Moieciu pe care trebuie sa o dezvoltam zonal, nu individual“.

  Brasovul va fi gazda Jocurilor Olimpice pentru Tineret 2020

  mihai vesteaVicepresedintele Consiliului Judetean Brasov, Mihail Vestea, fost primar al Predealului, a reiterat rolul de zona turtistica pentru sporturile de iarna, declarandu-se convins ca Jocurile Olimpice pentru Tineret din 2012 se vor desfasura la Brasov, iar afluxul de turisti si de sportivi vor beneficia dinplin de serviciile turistice.

  „Este foarte important sa aveti in vedere si partea culturala, pentru ca si noi mergem la plaja in strainatate, dar vrem sa vedem si altceva, traditii, obiective culturale etc. La nivelul Consiliului Judetean sa facem un plan si o strategie de dezvoltare, pentru a pune in valoare turismul cultural“, a precizat Vestea.

  Turismul nu inseamna doar profit, ci si promovarea traditiilor si culturii

  Manifestarea este o buna ocazie de intalniri ad-hoc intre reprezentantii din mediul turismului rural si nu numai, prilej de a discuta despre oportunitatile pentru turismul rural si dezvoltare rurala, tendintele din acest sector, proiecte si programe de promovare a activitatilor specifice acestui domeniu, despre importanta agroturismului si despre mestesugurile traditionale.

  Marilena Stoian (vezi videoclipul de mai jos), presedintele de onoare al ANTREC Romania, a tinut sa le multumeasca autoritatilor locale si judetene, care s-au implicat si au sustinut activitatea investitorilor din aceasta ramura economica. Ea a tinut sa sublinieze ca, pentru membrii ANTREC, „turismul nu inseamna doar profit, ci si promovarea traditiilor si culturii“.

  Din programul editiei din acest an nu au lipsit o expozitie de fotografie, o expozitie de arta populara (artizanat, costume populare, tesatuturi din lana, demonstratii cu mesteri populari din zona Bran-Moieciu-Fundata), un spectacol folcloric al ansamblului Mugurelul, un spectacol ecvestru si mult asteptata expozitie gastronomica cu degustare de produse traditionale. Au fost si vizite la pensiuni si obiective turistice din Rasnov.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *