Turismul viitorului nu poate fi decat TurismVerde!

    eco turismEcologic! Sau Ecoturism! Deocamdata nu exista un consens general asupra conceptului de ecoturism.
    In lipsa unei definitii universale, Asociatia Ecologica Turismverde incearca sa rezume intr-o fraza scurta cateva caracteristici ale Turismului Verde :
    Forma de turism cea mai putin daunatoare mediului, in care principala motivatie a turistilor este observarea naturii, doar in schimbul respectului fata de ea.
    Pentru a pune in opera aceasta definitie a luat fiinta in Romania un ONG cu obiective indraznete menite sa duca turismul din Romania la nivel european.

    Posesoare a Certificatului de inscriere a persoanei juridice fara scop patrimonial nr 110/27.10.2008 eliberat de Judecatoria Sector 1 Bucuresti, CIF nr. 4703520, Asociatia Ecologica Turismverde cu sediul
    in Bucuresti, str.Garlei, nr 81, Corp B (Universitatea
    Bioterra) Sector 1, este o organizatie non-profit, independenta, neafiliata politic sau religios.

    Viziunea organizatiei este acea, a unei lumi in care TURISMUL, se dezvolta in respect si armonie fata de NATURA, aportand in schimbul beneficiilor oferite de aceasta, contributia fiecarui actor din turism, in protejarea si imbunatatirea valorilor naturale, ca baza al unui mediu de trai sustenabil.

    Misiunea organizatiei este de a contribui la dezvoltarea durabila a Romaniei ca parte integranta a Uniunii Europene in care traim, astfel incat, generatiile viitoare sa se poata bucura de cel putin aceleasi beneficii oferite de natura, ca si noi.
    Pentru infiintarea INSTITUTULUI DE CALITATE ECOLOGICA IN TURISM (I.C.E.T) ca Organism unic si independent de Certificare ecologica a serviciilor turistice, Asociatia Turismverde promoveaza acele actiuni orientate spre gasirea echilibrului intre dezvoltarea turismului, ca unul dintre principalele motoare ale economiei romanesti si protectia mediului natural – garantie a continuitatii vietii pe acest pamant.
    Principiile dezvoltarii durabile Turismverde, extinse progresiv si altor tipuri de activitati, operatiuni, institutii si proiecte turistice, conventionale si alternative turismului ar trebuii sa devina promotorul managementului tuturor resurselor turistice in asa
    fel incat nevoile de a calatorii sa poata fi satisfacute cel putin prin mentinerea integritatii proceselor biologice, a diversitatii si in speta a sistemelor de mentinere a calitatii vietii.

    Daca nu, cine polueaza plateste!

    Si acest principiu sta la baza strategiei de mediu in multe tari avansate. Intre dezvoltarea turismului, starea mediului inconjurator si sanatatea oamenilor trebuie sa existe si la noi in tara o stransa legatura.

    In conditiile civilizatiei contemporane, Asociatia Ecologica Turismverde doreste sa ajute ca ele sa se si interconditioneze reciproc.
    Un standard turistic elevat, in conditiile unui mediu degradat devine un nonsens.

    Ex:prin programul SAPARD (si nu numai) sau accesat fonduri europene pentru constructia de „pensiuni”. Multe dintre ele adevarate „viloaie”. Ce s-a intamplat?
    Am asistat astfel la fenomenul de transfer al vilelor din mediul urban in mediul rural, accentuand si mai mult criza existenta dintre mediul construit de om si cel natural.
    Si exemple mai sunt. Din pacate!
    Asociatia Ecologica Turismverde prin membrii si voluntarii sai, militeaza pentru transmiterea respectului fata de natura si crede in potentialul fiecarei persoane atunci cand presteaza sau este
    beneficiarul unui serviciu turistic si, de asemenea crede in vointa acestora de a adopta neobligat o atitudine protectoare fata de mediul natural.
    Ecoturismul salveaza natura fata de turist, iar Turismverde salveaza turistul de…autodistrugere!

    Extras din Statutul Asociatiei: „Rezultanta finala a Asociatiei Ecologice Turismverde, prin infiintarea I.C.E.T.-ului ca Organism Unic si Independent de stabilire a calitatii ecologice a prestarii turistice locale este, SANATATEA MEDIULUI NATURAL si implicit
    sanatatea OMULUI.”

    In munca noastra ne bazam pe lucrul in echipa si pe comunicarea deschisa si impartasim valori fundamentale dublate de transparenta. Abordarea noastra se doreste intotdeauna constructiva si orientata spre solutii benefice tuturor partilor (turism-mediu-agricultura).

    Asociatia Ecologica Turismverde va invita sa va alaturati eforturilor sale pentru a ajunge ca toti oamenii sa descopere gustul si mirosul verde al naturii!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *