Turme de oi si capre la un protest al militantilor ecologisti din Germania

  0
  464

  Cateva sute de manifestanti impotriva energiei nucleare, care incearca sa blocheze strazile pe unde ar trebui sa treaca un transport de deseuri radioactive in nordul Germaniei, au primit luni sprijin din partea unor ciobani care au venit cu turmele de oi si de capre.

  Animalele vor, de asemenea, sa participe” la aceasta miscare, a declarat pe un ton amuzat o purtatoare de cuvant a Luchow-Dannenberg, principalul grup antinuclear din regiune, care a refuzat sa precizeze cine a organizat operatiunea.

  Manifestantii au avertizat anterior ca intentioneaza sa fie „creativi” in amplasarea de obstacole in calea transportului nuclear.

  Aproximativ 2.000 de oi si capre, insotite de ciobani, au invadat drumul national dintre Laase si Gorleben, unde urmeaza sa fie stocate deseurile nucleare retratate in Franta.

  Cele 123 de tone de deseuri au fost transportate pana la Dannenberg, unde vor fi incarcate in camioane pentru a parcurge ultimii 20 de kilometri pana la destinatie.

  Trenul a ajuns in gara luni dimineata, dupa trei zile in care a fost blocat de mai multe ori de militanti impotriva energiei nucleare.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.