A crescut interesul pentru proiecte de parcuri de energie solara

0
287

Dan Gheorghiu, directorul general al Institutului ISPE, ne-a declarat ca a realizat studii pentru proiecte de obtinere a energiei din sursa solara cu o capacitate totala de aproximativ 500 MW. Domnia sa ne-a precizat ca aceste proiecte vizeaza in special locatii din sudul Romaniei si ca sunt grupate in unitati cu putere de maxim 5-6 MW instalati.
Dan Gheorghiu ne-a spus ca cei care comanda astfel de proiecte sunt in principal intreprinzatori romani care detin terenuri arabile necultivate sau care nu mai pot fi cultivate, cu suprafete intre 10 si 100 ha. Acestia doresc sa-si vanda proiectele catre investitorii puternici care pot sa produca astfel energie fotovoltaica.
Si Nicolae Olariu, presedintle Asociatiei Patronale SunE, ne-a declarat ca noua lege care stimuleaza energia produsa din surse regenerabile a crescut interesul pentru unitatile fotovoltaice. Domnia sa sustine, insa, ca autoritatile noastre incurajeaza deocamdata investitiile mari in aceste surse „verzi” de energie, fara insa a se gandi sa stimuleze micii consumatori casnici si micii producatori. De asemenea, domnul Olariu este nemultumit ca tara noastra nu are nicio strategie de alocare a fondurilor pentru cercetarea si dezvoltarea de tehnologii pentru productia de energie „verde”, creandu-se astfel premisele unor importuri masive de tehnologii si specialisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.