Turnu Severin: Poluare in Golful Cernei cu PET-uri si deseuri menajere

0
361

Din cauza ploilor abundente, cateva sute de metri cubi de PET-uri si resturi menajere au fost aduse, astazi, de apele involburate ale raului Cerna in Golful Cerna. Pentru ca nivelul Dunarii este foarte mare, pentru moment, deseurile s-au oprit la intrarea in lacul de la Orsova, chiar sub viaduct.poluare pe Cerna

Poluarea provine din deseuri menajere, PET-uri si resturi vegetale aduse de apele involburate ale raului Cerna ce au „spalat” gropile de gunoi ale localitatilor din amonte. Potrivit SGA Mehedinti, deseurile pot fi vazute pe o distanta de circa 100-150 metri, in Golful Cernei, sub podul rutier de la intrare in Orsova.

Problema poluarii Golfului Cerna si a Dunarii cu deseuri este veche, autoritatile confruntandu-se cu astfel de incidente inca din 2004. Primaria Orsova s-a plans, in nenumarate randuri, ca astfel este afectata imaginea orasului, pe care incearca sa o integreze, alaturi de localitatile din Clisura Dunarii, intr-un circuit turistic international.

Pe de alta parte, efortul muncitorilor de la Apelor Romane Banat de a strange gunoaiele s-au dovedit, de fiecare data, a fi zadarnice, si asta din cauza lipsei unui baraj, in Golful Cernei, care sa stopeze patrunderea lor in Dunare.

Pe langa aspectul dezolant pe care-l ofera, aparitia deseurilor pe fluviu ingreuneaza si activitatea sportivilor de la Baza de Kaiac-Canoe din Orsova.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.