Ucigasii din umbra! Broastele veninoase omoara fiarele Australiei

0
283

Cu mic cu mare si manati de elan patriotic australienii din Queensland au pornit la vanatoare de broaste veninoase.
broaste veninoase
Acestea au fost aduse din America Centrala in urma cu vreo 70 de ani, ca sa starpeasca insectele daunatoare. Acum, insa, s-au inmultit peste masura si au devenit hrana otravitoare, fatala, pentru vietatile salbatice indigene.

Sunt niste daunatori. Sunt unele dintre cele mai distrugatoare si dezgustatoare creaturi. Nu fac altceva decat sa ne omoare animalele noastre salbatice.locuitor din Townsville

Autoritatile din Queensland, regiune din nordul Australiei, au chemat populatia la o „zi de starpire a broastelor veninoase” , ca sa apere animalele salbatice de primejdia acestor amfibieni, a caror piele secreta o otrava puternica.

Asa ca locuitorii din Townsville au plecat la vanatoare. Si s-au intors cu saci si cutii pline cu exemplare din aceasta distructiva si detestabila creatura. Le-au adus la centrele de colectare.

Numai broastele vii si nevatamate au fost acceptate, sub privirea vigilenta a expertilor care au vrut sa se asigure ca niciun amfibian neaos n-a fost capturat din gresala.

Broastele veninoase din America de Sud si Centrala au fost „importate” in Australia in 1935, ca un mijloc de lupta impotriva insectelor care imprastiau boli la culturile agricole. Insa pielea lor toxica ucidea animalele pradatoare locale, care se tot imputinau pe masura ce brotacii de peste mari si tari se inmulteau ca la ei acasa.

Pentru oameni, veninul e toxic doar in cazul, foarte putin probabil, cand e ingerat. Asa ca la campania de exterminare au fost lasati sa participe si copii, care au fost ispititi cu premii.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.