Udrea (PMP): Cer infiintarea unei comisii parlamentare care sa verifice toate retrocedarile de paduri

atunci p
Udrea (PMP): Cer infiintarea unei comisii parlamentare care sa verifice toate retrocedarile de paduri
Udrea (PMP): Cer infiintarea unei comisii parlamentare care sa verifice toate retrocedarile de paduri

Presedinta Partidului Miscarea Populara (PMP), Elena Udrea, cere constituirea unei comisii parlamentare care sa verifice toate retrocedarile de paduri facute pana acum si blocarea acestor proceduri.

„Ca urmare a acestei situatii in care vedem o retea in interiorul PSD, la varful acestui partid, care se ocupa de distrugerea acestei averi pe care tara o are, si anume padurile romanesti, cer cateva lucruri concrete. In primul rand cer inghetarea retrocedarilor romanesti de paduri. De asemenea, cer infiintarea unei comisii parlamentare care sa verifice toate retrocedarile de paduri facute pana acum”, a precizat Elena Udrea luni intr-o conferinta de presa.

Elena Udrea a afirmat ca scandalurile care au izbucnit saptamana trecuta legate de retrocedarile de paduri arata existenta a doua „mafii” in acest domeniu.

„O mafie a retrocedarile ilegale de paduri in care pionul principal era Viorel Hrebenciuc, dar care functiona eficient cu sprijinul lui Ilie Sarbu si in care erau de asemenea implicati si alti parlamentari ai PSD, cum ar fi deputatul Ion Adam, si o mafie legata de despaduriri si o mafie a lemnului, care de asemenea functioneaza cu concursul celor de la guvernare. Contractele unor firme care astazi taie padurile din Transilvania, din Ardeal si din Moldova sunt prelungite in guvernarea Ponta”, a sustinut Udrea.

Presedinta PMP mai cere blocarea Codului Silvic in Parlament si elaborarea unui nou astfel de document, care sa reduca masiv posibilitatea defrisarilor ilegale de paduri.

„Codul Silvic arata ca aceasta actiune de distrugere a padurilor romanesti este una gandita dinainte si este instrumentata de PSD si PNL, pentru ca initiatorul Codului Silvic este fostul ministru liberal al Apelor si Padurilor, doamna Varga. In Codul Silvic, asa cum este el propus sa treaca prin Parlament, avem masuri care arata intentia actualei puteri de a distruge tot ceea ce inseamna aurul verde al Romaniei”, a mai sustinut Udrea.

Aceasta a adaugat ca, daca va deveni presedintele Romaniei, va initia o lege care sa interzica retrocedarile catre persoane care au cumparat drepturi litigioase.

„In situatia retrocedarilor de orice fel — vorbim de retrocedari de terenuri, de imobile, in general de constructii — coruptia o vedem mai ales acolo unde exista contracte de cesiune de drepturi litigioase. Nu spun ca de fiecare data, insa in marea majoritate a cazurilor vedem ca vorbim de retrocedari ilegale”, a spus Udrea.

Ea a promis sa infiinteze o comisie prezidentiala care sa analizeze toate retrocedarile din ultimii ani „iar acolo unde se constata ilegalitati, se trece la nationalizarea proprietatilor care au fost retrocedate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *