UE a platit subventii de 14 milioane de euro pescarilor-braconieri

0
288

Potrivit unui raport dat publicitatii recent, 14 milioane de euro din subventiile acordate de UE pentru pescuit s-au dus catre firme condamnate pentru pescuit ilegal.bani pentru braconieri

36 de proprietari de pescadoare care au incalcat prevederile legale si au adunat impreuna 42 de condamnari au primit de la UE 13,5 milioane de euro, a descoperit un grup de cercetatori reuniti sub numele Fishsubsidy.org, informeaza EUobserver. Cinci dintre acestia au primit impreuna 1 milion de euro intre 1994 si 2006.

Companiile cu pricina au fost condamnate pentru incalcari grave ale legislatiei, variind de la falsuri in jurnalele de bord si pana la capturi de pesti sub dimensiunea minima admisa, folosirea de echipament ilegal sau depasirea cotelor de pescuit.

Cercetatorii, care au trudit noua luni incheiate sa compare datele privind condamnarile pentru pescuit ilegal cu documentele despre subventiile europene pentru pescuit, spun ca ce au descoperit e doar o parte din subventiile acordate unor firme condamnate. Acestia au investigat doar pescadoarele care actioneaza sau actionau doar in apele Spaniei si Frantei. Au incercat sa se uite si la apele italiene, insa n-au reusit.

Legislatia europeana nu prevede necesitatea verificarii condamnarilor trecute in procesul de decizie privind subventionarea pescoadoarelor.

Peste 80% din locurile de pescuit ale lumii, inclusiv cele ale Europei, sau exploatate la maximum sau supraexploatate. 90% din resursele de peste pradator au fost deja epuizate.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.