Autoritatile din New York vor plati compensatii celor care s-au imbolnavit dupa prabusirea turnurilor

0
250

Suma de bani va proveni dintr-un fond de asigurare cu finantare federala, in valoare de aproximativ un miliard de dolari, controlat de autoritatile din New York.poluare cu praf

Autoritatile din New York au convenit sa plateasca un total de 657,5 milioane de dolari pentru cei peste 10.000 de salvatori si muncitori care sustin ca s-au imbolnavit inhaland praf rezultat in urma prabusirii Turnurilor Gemene, solicitand compensatii in instanta.

Pentru ca propunerea de compensare sa intre in vigoare, ea trebuie aprobata de cel putin 95% dintre salvatorii si muncitorii care sustin ca s-au imbolnavit de cancer si boli repiratorii din cauza prafului inhalat la curatarea zonei unde s-au prabusit Turnurile Gemene, in urma atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001. Norul toxic continea particule de azbest, plumb, sticla si ciment.

Suma de bani va proveni dintr-un fond de asigurare cu finantare federala, in valoare de aproximativ un miliard de dolari, controlat de autoritatile din New York. Un evaluator, ales de avocatii implicati in acest caz, se va pronunta asupra validitatii fiecarei solicitari de compensare in parte si asupra sumei la care este indreptatit fiecare petent.

Acest acord intervine in urma unei lungi batalii juridice, dar pentru a fi aplicat el trebuie aprobat de un judecator si agreat de petenti. Anuntul a fost facut joi seara de World Trade Center Captive Insurance Company, o companie creata de Guvern pentru a acoperi pretentiile celor care au avut de suferit in urma efortului de salvare si curatare a zonei.

Primarul orasului New York, Michael Bloomberg, a calificat acordul drept „o solutie dreapta si corecta la un sir de circumstante complexe”. Unii muncitori ar putea primi sume de cateva mii de dolari, iar altii ar putea primi peste un milion de dolari, in functie de traumele suferite.

Avocatii municipalitatii au afirmat ca orasul a facut tot posibilul pentru a oferi muncitorilor echipament de protectie adecvat si au respins unele pretentii ca fiind bazate pe false dovezi medicale. Pana in prezent, au fost acordate compensatii unui numar de sase solicitanti.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.