UE aproba masurile impotriva gripei aviare luate de Romania

0
284

Comitetul Permanent pentru lantul alimentar si sanatate animala a hotarat, luni, sa aprobe masurile de eradicare a gripei aviare luate in Romania, dupa ce s-a depistat, in urma cu o saptamana, un focar de gripa aviara de tip H5N1 intr-o gospodarie particulara din Tulcea.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene (CE), autoritatile romane au prezentat Comitetului Permanent o situatie la zi in legatura cu gripa aviara si au confirmat ca a fost extinsa zona de supraveghere in jurul Deltei Dunarii pentru a depista eventuala prezenta a virusului.

Hotararea luata luni de Comitetul Permanent inlocuieste decizia de urgenta adoptata saptamana trecuta de acelasi comitet, prin care se confirmau masurile de prevenire si control luate de autoritatile romane, si anume ariile acoperite de zona de protectie de trei kilometri, de zona de supraveghere de zece kilometri si de zona-tampon din jurul lor.

In aceeasi sedinta, Comitetul Permanent a aprobat, de asemenea, printr-o decizie, masurile luate in Polonia si respectiv Marea Britanie dupa depistarea unor focare de gripa aviara in aceste tari.

Sursa: Ziare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.