UE discuta cu marii producatori de energie politica sa in domeniu

Victor Ponta: Miercuri vom adopta cota de energie regenerabil? subven?ionat?
UE discuta cu marii producatori de energie politica sa in domeniu
UE discuta cu marii producatori de energie politica sa in domeniu

Comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, a anuntat luni ca executivul comunitar va organiza in urmatoarele saptamani o reuniune cu managerii primelor zece mari grupuri energetice si ministrii din tarile in care acestea sunt inregistrate pentru a discuta criticile emise fata de politica sa energetica informeaza Agerpres.

„Aceste critici sunt justificate. Dar este vorba mai mult de un apel la ajutor decat de critici. Aceste zece grupuri fac apel la intarirea politicii europene in domeniul energiei” a declarat Gunther Oettinger in cadrul unei conferinte de presa organizate pentru prezentarea unei liste de circa 250 de proiecte de infrastructuri prioritare pentru perioada de programare 2014-2020.”In saptamanile care urmeaza vom discuta cu cele zece grupuri in cadrul unei mari reuniuni la care vor fi invitati si ministrii statelor in care ele isi au sediul social”‘, a adaugat comisarul european pentru energie.

Cele zece grupuri sunt GDF-Suez (Franta), ENI si ENEL (Italia), E-ON si RWE (Germania), Vattenfall (Suedia), GasNatural Fenosa si Iberdrola (Spania), GasTerra (Olanda) si CEZ (Cehia), care reprezinta impreuna 50% din productia de energie electrica in Europa si 30% din capacitatea in materie de energii regenerabile.
In acest an avem surplus de energie electrica, dar nu avem cui s-o vindem In acest an avem surplus de energie electrica, dar nu avem cui s-o vindem
Managerii celor zece grupuri au denuntat vineri esecul politicii de sustinere a energiilor regenerabile, ale carei consecinte au fost cresterea pretului electricitatii facturate consumatorilor si companiilor si o supracapacitate de productie care i-a constrans sa inchida centrale cu o capacitate de productie de 51 GW.”Intelegem preocuparile acestor zece grupuri care au actionari, trebuie sa plateasca dividende si sa ramburseze imprumuturi”, a comentat Oettinger, care a tinut totusi sa remarce ca nu toti marii operatori europeni s-au asociat acestor critici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *