UE va acorda asistenta daca dezastrul ecologic din Ungaria se extinde

UE este ingrijorata ca deversarile toxice din Ungaria ar putea duce la un dezastru ecologic si pentru alte state europene si se ofera sa ajute, daca problema se extinde sau daca Budapesta cere asistenta.

Purtatorul de cuvant Joe Hennon a declarat ca UE este dispusa sa ajute, daca problema ia proportii mai mari sau daca Budapesta va cere acest lucru.

Exista potentialul unor pagube ecologice majore, avand in vedere ca Dunarea curge prin Croatia, Serbia, Romania, Bulgaria, Ucraina si R. Moldova inainte de a se varsa in Marea Neagra, a spus el, citat de AP.

“Este o problema de mediu majora,. Suntem ingrijorati, nu numai pentru mediul din Ungaria, ci si pentru ca granitele ar putea fi trecute”, a spus Hennon.

MAL Rt., compania care detine fabrica de aluminiu de unde s-a proldus scurgerea, a spus ca malul rosu nu este considerat un deseu periculos. Potrivit lui Hennon, compania avea licenta de operare. “Nimic nu indica faptul ca ar fi fost ceva in neregula cu ea”, a subliniat el.

Actualele standarde europene au intrat in vigoare in 2007 si acum UE va analiza daca trebuie facute schimbari, a mai spus Hennon.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente