Un al doilea nor de cenusa ameninta Romania

  0
  381

  Norul de cenusa vulcanica a parasit, in totalitate, spatiul Romaniei si se indreapa catre nord-estul Europei! Potrivit meteorologilor, din cauza curentilor de aer care-si schimba sensul de circulatie si viteza, norul s-ar putea reintoarce totusi, pe la granita vestica, in zilele urmatoare.al doilea nor de cenusa

  Norul de cenusa a parasit Romania, anunta reprezentantii Ministerului Mediului.

  In ceea ce priveste cantitatea particulelor de cenusa din atmosfera, specialistii spun ca aceasta s-a diminuat semnificativ.

  „Intensitatea emisiei de la vulcanul islandez s-a diminuat, vedem acest lucru de pe un produs pe care il avem de la un satelit, cantitatea e relativ restransa, ea alimenteaza usor nordul si centrul Europei, insa cea mai mare parte este deviata catre nordul indepartat al continentului”, precizeaza Marie Jeanne Adler.

  Totusi, amenintarea cenusii vulcanice din Islanda este departe de a fi disparut. Un nou nor de cenusa, format dupa ce vulcanul si-a intensificat activitatea, ne ameninta.

  „Daca se va forma cel de-al doilea nor – pentru ca acum vorbim de o diminuare a activitatii acestui vulcan – el poate sa apara in zona central europeana incepand de joi, deoarece concentratia atmosferei se va schimba. Teoretic, cel de-al doilea nor ar putea ajunge si deasupra Romaniei, dar o declaratie clara putem face abia dupa datele de la modelul de joi dimineata, de la ora 09.00”, a afirmat Marie Jeanne Adler, reprezentant al Ministerului Mediului.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.