Pana la 300.000 de tone de CO2 pe zi, emisiile vulcanului islandez

  0
  445

  In ciuda emisiilor puternice de gaze cu efect de sera ale vulcanilor, acestea sunt neglijabile in raport cu emisiile totale de CO2.eruptia vulcanului

  Daca emisiile de gaz ale vulcanului islandez Eyjafjoll, estimate a fi intre 150.000 si 300.000 de tone de CO2 pe zi, s-ar mentine timp de un an, acestea ar putea atinge nivelul Austriei, au precizat doi experti citati de Le Figaro.

  Cu toate acestea, „cantitatea de gaze emisa de vulcani in general si de catre vulcanul islandez in particular sunt neglijabile, in raport cu emisiile totale de gaze cu efect de sera”, a declarat Patrick Allard, de la Institutul de fizica a globului
  din Paris.

  In cursul primei eruptii a vulcanului , au fost emise 15.000 de tone de CO2 pe zi, fluxul actual de magma fiind de 10-20 de ori mai mare.

  Potrivit cifrelor publicate in 2005 de World Resources Institute aceste emisii vor plasa vulcanul intre locurile 47 si 75 pe lista tarilor care emit gaze cu efect de sera, aflate la originea incalzirii globale. Situat pe locul 47, vulcanul ar emite mai multe gaze cu efect de sera intr-un an decat Austria, Irlanda, Bulgaria sau Suedia.

  Expertii nu sutin ipoteza reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera din aceasta perioada, ca rezultat al restrictionarii traficului aerian, deoarece cei care nu au calatorit cu avionul in acesta perioada au folosit mijloace de deplasare terestre, si ele emitatoare de dioxid de carbon.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.