Reprezentantii fermei Smithfield neaga ca ar fi poluat cu dejectii animaliere Timisul Mort

Dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute, mai multe persoane din localitatea timiseana Obad au sesizat Garda de Mediu cu privire la dejectiile care au ajuns in Timisul Mort, si care, spun oamenii provin de la ferma Smithfield, reprezentantii colosului american au solicitat un drept la replica. Cei din conducerea Smithfield neaga orice acuzatie si spun ca vor sprijini ancheta autoritatilor locale de mediu.dejectii in apa

” Reprezentantii Smithfield Ferme au insotit expertii Garzii de Mediu, ai Apelor Romane si ANIF in deplasarea facuta la fata locului de unde au fost prelevate probe de apa. S-a constatat ca disconfortul olfactiv acuzat de localnici provine de la vegetatia acvatica si reziduurile menajere aflate in descompunere, antrenate de catre nivelul crescut al raului ca urmare a precipitatilor din ultima perioada, nefiind generat de o activitate a Smithfield Ferme. Sprijinim in continuare toate eforturile Garzii de Mediu, a reprezentantilor Apelor Romane si a autoritatilor locale in vederea stabilirii cauzelor care au generat suspiciunea de poluare a raului din localitatea Obad”, a transmis Andrada Calancea, PR Manager, Smithfield Ferme .

Pe de alta parte, rezultatele partiale ale anchetei deschise de Garda de Mediu arata cu nu sunt depasiri ale concentratiei de oxigen si amoniu din apa, iar deocamdata nu exista, potrivit specialistilor de mediu, niciun pericol pentru locuitorii din Obad.

Oamenii care traiesc in localitatea timiseana Obad au anuntat Garda de Mediu dupa ce au constatat ca Timisul Mort, paraul care trece prin satul lor, este poluat.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *