Un artist sirian a intrat in Guinness Book cu cel mai mare colaj din obiecte reciclate

0
478
Un artist sirian a intrat în Guinness Book cu cel mai mare colaj din obiecte reciclate
Un artist sirian a intrat in Guinness Book cu cel mai mare colaj din obiecte reciclate
Un artist sirian a intrat in Guinness Book cu cel mai mare colaj din obiecte reciclate

Un artist sirian a reusit sa stabileasca un nou record Guinness, desi tara sa se afla in plin conflict militar, cu cea mai mare “pictura murala” realizata in intregime din obiecte reciclate.

mezzahmesagerdeconstantaMoaffak Makhoul, aflat in fruntea unei echipe de sase profesori de arte frumoase, a realizat aceasta creatie in cartierul de lux Mazzeh din Damasc, in conditiile in care violentele armate ravasesc Siria de peste trei ani.

“Cea mai mare «pictura murala» facuta din materiale reciclate masoara 720 de metri patrati si a fost realizata de Moaffak Makhoul si o echipa de sase artisti in cartierul Mezzah din Damasc“, se afirma in comunicatul publicat pe pagina de Facebook a Guinness World Records, care precizeaza, totodata, ca instalatia artistica a fost finalizata in ianuarie.

“Am inceput sa lucram in octombrie 2013“, spune Moaffak Makhoul, adaugand ca a avut “nevoie, in climatul actual, sa ofere ceva patriei si sa faca cunoscut in lume poporul sirian, care iubeste frumusetea, viata si natura“.

Colajul, ce are forma unui zid, este facut din diverse piese reciclate de automobile, biciclete, ustensile de bucatarie, tevi, cutii de sucuri carbogazoase, ceramica si oglinzi, potrivit Mediafax.

Zidul da spre autostrada din Mezzah, in centrul capitalei, pe care circula in fiecare zi sute de persoane si automobile.
“Zidul readuce speranta. Damascul este ranit si trist, dar indragostitii vin si se fotografiaza in fata zidului“, spune Souheil Amayri, unul dintre profesorii implicati in acest proiect artistic.

“Sa creezi lucruri frumoase din resturi semnifica faptul ca putem sa reconstruim totul, in ciuda distrugerilor“, a adaugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.