Un centru german de stocare a deseurilor nucleare a fost compromis

Presa internationala de astazi scrie despre compromiterea unui centru german de stocare a deseurilor nucleare, imprumutarea lui Edinho de catre Malaga sau inceperea sezonului pentru Lace Armstrong. Printre alte subiecte, 11 combatanti islamisti au fost ucisi de drone americane, iar Felipe Massa este incantat de venirea lui Alonso la Ferrari.centrala nucleara

Un centru german de stocare a deseurilor nucleare a fost compromis. Oficiul german de protectie impotriva radiatiilor a estimat – vineri – ca o fosta mina de sare, unde sunt stocate deseuri nucleare, a devenit un adapost nesigur al acestora din cauza inflitrarii apei si a recomandat retragerea celor 126.000 de butoaie care sunt stocate acolo, potrivit AFP. „Este cea mai buna solutie in ceea ce priveste deseurile radioactive stocate in fosta mina”, a afirmat Wolfram Konig, patronul BfS, care a emis recomandarea.

Malaga l-a imprumutat pe Edinho la PAOK Salonic. Atacantul portughez Edi Lopes da Silva „Edinho” a fost cedat de echipa spaniola de fotbal Malaga la PAOK Salonic pentru partea a doua a sezonului, in urma unui acord intre cele doua cluburi. Edinho, care inainte de a veni in Spania, a evoluat la AEK Atena, nu l-a convins pe antrenorul de la Malaga, Juan Ramoz Muniz, obtinand permisiunea de a evolua la PAOK, pentru a avea posibilitatea de a fi selectionat in reprezentativa Portugaliei la Cupa Mondiala din Africa de Sud, potrivit Goal.

Lance Armstrong incepe sezonul in Australia. Rutierul american Lance Armstrong isi lanseaza sezonul incepand de duminica in Australia, participand inaintea Turului Down Under (19-24 ianuarie), la un criterium de 51 km, sub un tricou inedit, cel al noii sale echipe americane RadioShack, cu un obiectiv pentru 2010 neschimbat, a 8-a victorie in Turul Frantei. Venit in Australia din Hawaii, unde facut antrenamentele de la inceputului anului, texanul revine de fapt la Turul care reprezinta prima competitie a calendarului mondial, cu sosirea la Adelaide. Anul trecut, abia revenit in activitatea competitionala, Armstrong a ocupat locul 29, anunta Los Angeles Times.

11 combatanti islamisti, ucisi de drone americane in Pakistan. Atacul unei drone americane, al doilea in cursul zilei de vineri, a ucis cel putin sase combatanti islamisti intr-o zona tribala din nord-vestul Pakistanului, a anuntat un inalt responsabil pakistanez al fortelor de securitate, citat de AFP. Atacul a avut loc in satul Bichi, situat in Waziristanul de Nord, zona in care – cu cateva ore mai devreme – rachete lansate de alta drona omorasera cinci presupusi militanti islamisti in satul Zanini, situat la 30 km de Miranshah, capitala provinciei si fief al talibanilor, potrivit Press TV.

Felipe Massa, incantat de venirea lui Alonso la Ferrari. Pilotul brazilian Felipe Massa a declarat, la o conferinta de presa prilejuita de lansarea programului Wrooom 2010, care marcheaza debutul sezonului pentru Ferrari, ca a stat de vorba cu noul sau coechiper, Fernando Alonso, de 3 ori mai mult decat a vorbit cu fostul coleg, Kimi Raikkonen. „Cred ca putem avea o relatie buna, vorbim de masina, de cum sa o facem competitiva. Am vorbit cu Fernando mai mult decat cu Kimi in 3 ani, a spus Massa, citat de BBC.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *