Apendicita poate fi cauzata si de poluare

0
357

Oamenii de stiinta au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au comparat poluarea din Calgary, Canada, cu rata operatiilor de apendicita.apendicita

Ei au gasit legaturi intre nivelul mare de ozon si dioxid de nitrogen si aparitia apendicitei. Barbatii au fost afectati mai mult decat femeile.

Cercetatorii au strans informatiile a 5,191 de pacienti adulti internati in spitalul din Calgary. Mai multe de jumatate au aparut intre aprilie si septembrie, cele mai calde luni ale anului in Canada, cand oamenii stau mai mult afara.

Descoperirea ar putea explica cresterea cazurilor de apendicita din ultima vreme, spun oamenii de stiinta.

Apendicita a luat amploare in tarile industrializate in timpul secolelor al XIX-lea si al XX-lea, si a inceput sa scada odata cu introducerea unor noi legi pentru imbunatatirea calitatii aerului. Cu cat tarile sunt mai dezvoltate industrial, cu atat sunt mai multe cazuri de apendicita.

Inflamatia cauzata de poluanti poate explica de ce poluarea aerului cauzeaza apendicita, spun oamenii de stiinta.

Apendicul este un organ cu infatisare de vierme, atasat intestinului gros si care nu are functii cunoscute in organismul uman. Se prespune ca ajuta stramosii oamenilor sa digere hrana precum coaja de copac. Apendicita apare cand apendicul se umfla, cauzand durere acuta, febra si stari de voma. Apendicita apare, cel mai des, atunci cand cavitatea organului este blocata.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.