Un hotel foarte verde in Carolina de Nord

 

Hotelul Proximity este dovada vie ca un hotel poate fii foarte verde fara a sacrifica confortul clientilor. Hotelu este localizat in Greensboro, North Carolina, si a primit certificatul Gold LEED anul acesta de la U.S. Green

Building Council. Hotelul foloseste cu 36.5% mai putina energie si cu 30% mai putina apa decat un hotel conventional. 60% din apa calda o primeste de la 100 de panouri solare amplasate pe acoperis. Hotelul dispune deasemenea de primul lift regenerativ, care captureaza energie pe masura ce liftul coboara.

 

Dennis Quaintance, Chief Design Officer al hotelului Proximity alaturi de cele 100 de panouri solare de peacoperisul hotelului.

 

Camerele de hotel au avantajul energiei abundente de lumina cu ferestre eficiente care masoara 7.4 metrii patrati.

Hotelul are un restaurant cu acoperis vegetal pentru a reduce „efectul de incalzire urbana”. Cu alte cuvinte, acoperisul reflecta caldura, astfel reducand si cantitatea de energie folosita pentru racirea alimentelor si/sau energia folosita pentru aerul conditionat. Deasemenea incetineste alunecarea picaturilor de ploaie si izoleaza acoperisul, pastrand cladirea racoroasa.

Hotelul foloseste materiale de constructie cu continut reciclabil. De exemplu, fierul ranforsat contine 90% materiale folosite reciclate, asfaltul 25% si fierul pentru scari 50%. Betonul contine 4% cenusa, mineralul care ramane in urma combustiei de carbune.

 

 

 

In timpul constructiei au schimbat cursul apei de-a lungul a 700 metrii reducand eroziunea, plantand specii de plante adaptabile locale, si reconstruind malurile apei. Si 376 de tone de bolovani si 18 trunchiuri de copac au fost folosite pentru a mentine nivelul apei, sa disipeze energia si in asistarea crearii si ingrijirii de iazuri.

Articolul precedentUn urs intr-un timbru
Articolul următorAfumati cu sase E-uri

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente