Un indian a reusit sa planteze o padure de 550 de hectare ingropand seminte in solul nisipos

0
336
Deţinuţi voluntari
Imagine din padurea creata de un indian, in 30 de ani de viata

In urma cu 30 de ani, un adolescent indiat, pe nume Jadav „Molai” Payeng, a inceput sa ingroapte seminte variate intr-o loc gol si nisipos din apropierea localitatii sale natale, regiunea Assam (India).

Scopul sau a fost crearea unui refugiu de viata salbatica, dar, la scurt timp dupa ce a inceput activitatea, s-a decis sa o transforme dintr-un hobby in sensul vietii sale, scrie Tree Hugger, citat de totb.ro.

Jadav „Molai” Payeng s-a mutat in locul unde incepuse sa „construiasca” o padure si aceasta a devenit misiunea lui: sa creeze un ecosistem, o padure, de la zero.

Dupa 30 de ani, peste 550 de hectare din zona au devenit exact acest lucru: o padure noua, un ecosistem tanar, plantat in intregime de mainile indianului.

Povestea lui Payeng a aparut in publicatia The Times of India, ai carei reporteri au mers la fata locului pentru a afla mai multe despre modul in care indianul a reusit sa lase o asemenea amprenta asupra peisajului si mediului inconjurator.

Payeng le-a povestit reporterilor ca momentul in care s-a decis sa planteze padurea a fost cand, in urma unor inundatii puternice, a fost martorul mortii unor serpi adusi de ape pe nisipurile din zona unde el (pe atunci in varsta de 16 ani) locuia.

„Serpii au murit in caldura, pentru ca nu exista niciun copac sa le tina umbra. Am plans pentru ei, a fost un carnagiu. Am alertat autoritatile responsabile cu padurile si le-am intrebat daca nu pot planta acolo niste copaci. Ei au sustinut ca acolo nu va creste nimic si mi-au sugerat sa pun bambus. A fost greu, dureros chiar, nimeni nu m-a ajutat, nimeni nu era interesat de asa ceva”, a marturisit indianul, acum ajuns la varsta de 47 de ani.

Dar Payeng nu a facut doar gestul de a planta seminte, ci a dus in noua padure si insecte – furnici, mai ales, in asa fel incat sa dea un impuls ecosistemului sa se dezvolte armonios. Acum, nisipurile de demult sunt o zona ce musteste de viata, de plante si animale care au gasit aici un camin. Padurea se numeste Molai si este casa pentru diverse specii de pasari, caprioare, rinoceri, tigri si elefanti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.