Premierul Ungureanu a cerut puncte de vedere de la trei ministere privind “intirzierea enorma” a proiectului de la Rosia Montana

0
335
Ungureanu a trimis o scrisoare oficială Chevron pentru un acord privind descretizarea contractelor
Premierul Ungureanu a cerut puncte de vedere de la trei ministere privind “intirzierea enorma” a proiectului de la Rosia Montana

Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a declarat, marti, ca le-a cerut ministrilor Economiei, Mediului si Culturii un punct de vedere privind procesul de avizare a proiectului minier de la Rosia Montana, pentru a determina cauza “intirzierii enorme” a investitiei.

Seful Guvernului a vorbit marti, la Realitatea TV, despre “planul imediat” pe care il are privind proiectul minier de exploatare a aurului printr-o tehnologie care utilizeaza cianuri. “Am stat de vorba si cu ministrul Economiei si cu ministrul Culturii si cu ministrul Mediului si i-am rugat sa-mi ofere intr-un interval de timp convenabil pentru ei, din punct de vedere birocratic, o fotografie exacta a felului in care trece proiectul Rosia Montana prin diferitele instante de avizare, pe verticala, ale fiecarui minister. Ca s-mi dau si eu seama de fapt de ce exista aceasta intirziere enorma, din 1997 pina acum”, a afirmat Ungureanu.

In context, el a subliniat ca daca proiectul primeste avize negative de la ministerele mentionate, nu va fi realizat. “Eu am o atitudine absolut neutra, dar in acelasi timp interesata economic. Vreau sa stiu daca exista avize pozitive sau avize negative. Exista avize negative, nu-l facem”, a spus seful Executivului.

De asemenea, premierul a criticat faptul ca foarte multe proiecte de investitii au fost “omorite” prin refuzul autoritatilor de a lua decizii. “Sunt foarte multe proiecte economice, investitii majore in statul roman, care au fost omorite prin refuzul de a lua decizii la momentul oportun. Ori in momentul in care esti intr-o situatie de competenta administrativa la nivelul prim-ministrului, al ministrilor de resort, a intirzia decizia face rau si tarii, face rau si celui care are un interes direct in tara”, a mai afirmat premierul Mihai-Razvan Ungureanu, la Realitatea TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.