Zibo.ro vrea sa planteze un milion de copaci in Romania

Zibo.ro vrea sa planteze un milion de copaci in Romania

Actiunea va fi organizata in cadrul unei campanii ecologice derulata in unitatile de invatamant din intreaga tara
Scolile, liceele si gradinitele din judetul Satu Mare pot participa la cea mai ampla actiune de colectare hartie si PET-uri, organizata de site-ul satmarean Zibo.ro. Actiunea ecologica “Scoala pentru o Romanie Verde” de colectare si reciclare hartie si PET-uri va incepe in 1 octombrie 2012. In cadrul campaniei, cei de la Zibo.ro vor sa realizeze plantarea a unui milion de copaci in intreaga tara de catre elevii unitatilor scolare participante.

Campanie ecologica de amploare
Scolile, liceele si gradinitele participante la proiect vor colecta hartie si PET-uri in locatiile si conditiile stabilite de Zibo.ro. In acest sens vor fi incheiate acorduri de parteneriate cu fiecare unitate scolara. Cantitatile de hartie si PET-uri colectate vor fi preluate lunar de parteneri ai Zibo.ro.
In cadrul aceleiasi actiuni va fi organizat un concurs national pe teme ecologice, la care vor putea participa doar elevi din cadrul unitatilor scolare inscrise in proiect. Cei mai merituosi vor fi recompensati cu tabere scolare. In aprilie 2013 va fi organizata Ziua impaduririi, sub sloganul “Un copil, un copac”, in cadrul careia vor fi plantati un milion de copaci la nivel national. In luna iunie 2013 va fi organizata si o actiune de ecologizare a raurilor care traverseaza orasele in care sunt situate scolile participante in proiect.

Premii consistente pentru participanti
Primele trei scoli care vor colecta cantitatea cea mai mare de hartie per elev, pe intregul an scolar 2012-2013, vor primi bugete de modernizare si dotare a unitatilor scolare. In fiecare luna, unitatea scolara care va avea contributia cantitativa cea mai insemnata, calculata pe elev, va fi recompensata prin organizarea unei Green Party Day de catre sponsori ai actiunii. De asemenea, organizatorii vor oferi participantilor diplome si numeroase premii constand in materiale si rechizite scolare, echipamente IT si cadouri.

Sponsori si parteneri numerosi
Potrivit managerului Zibo.ro, satmareanul Aurel Racautan, pana in prezent s-au inscris in aceasta actiune peste 150 de scoli din intreaga tara. Au fost incheiate parteneriate cu Aqua Carpatica, Polus Center din Cluj, Gold Plaza din Baia Mare si Federatia Romana de Rugby. De asemenea, urmeaza sa fie incheiate parteneriate cu Ministerul Mediului si Padurilor, respectiv cu Ministerul Educatiei. Aqua Carpatica va premia scolile care vor colecta PET-uri ale acestei firme, oferind 50 de caiete si 50 de pixuri pentru fiecare 500 de PET-uri colectate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente