A venit toamna, iar strugurii au invadat deja pietele. Pe langa gustul delicios, acestia contin si numeroase vitamine precum A, C, B6, dar si minerale precum potasiul, calciul, fierul sau fosforul. Strugurii au proprietati benefice in alimentatie, dar mai sunt considerati si un fruct-minune, contribuind si la mentinerea tineretii. Putem manca struguri atunci cand ne confruntam cu anumite probleme, consumul acestora fiind foarte bun pentru sanatate. Ei sunt revigoranti, depurativi, dau energie si au efect laxativ. Grecii, arabii si romanii cunosteau efectele curative ale acestor fructe si practicau adesea cura pe baza de struguri.
Ajuta inima si circulatia, iar uleiul vegetal pe care il contin ajuta la combaterea colesterolului si favorizeaza circulatia sangelui.
Au proprietati fortifiante, glucoza, fructoza si zaharurile reprezentand o sursa deosebita de energie pentru organism.Un ciorchine de strugure este un supliment consistent atat pentru adulti, cat si pentru cei mici, fiind o sursa de energie fizica, dar si mentala datorita fosforului continut de boabe.
Migrenele pot fi combatute nu doar prin pastile de la farmacie, ci si cu ajutorul unui pahar de suc natural obtinut din struguri. Acesta nu trebuie amestecat cu apa, deoarece efectul va fi diminuat.
Sunt ideali pentru par: Siliciul si acidul fosforic sunt cei mai buni prieteni ai parului sanatos. De asemenea, protejeaza firul de par impotriva poluarii.
Strugurii elimina lipidele in exces datorita continutului ridicat de potasiu, avand astfel efect drenant si dezintoxicant. Pulpa bogata in fibre contine celuloza si ajuta intestinele mai lenese in mod natural.