Un muresean a pus bazele unei ferme de cerbi

0
2084

Un ardelean cu idei a pus bazele unei ferme unice in Romania. Din tari occidentale, a adus la poalele Gurghiului peste 100 de cerbi si ciute care convietuiesc pe o suprafata de 40 de hectare.ferma cerbi

Afacerea merge ca pe roate, iar carnea animalelor ajunge pe masa mai multor restaurante de lux din intreaga lumea.

Sorin Sabau are 46 de ani, este avocat si locuieste in Reghin. In urma cu sase ani, barbatul a pornit o afacere inedita. O ferma de cerbi, chiar la poalele muntilor Gurghiu. Pe o suprafata de aproximativ 40 de hectare, traiesc peste 100 de cerbi si ciute. Initial a fost vorba de o pasiune, care mai tarziu a devenit o afacere profitabila.

„Ideea era de a nu sacrifica animalul, ci de a-l valorifica in special la pensiuni. Ferma de cerbi era cu tenta educationala, daca vede copilul asa ceva, are o anumita educatie in protejarea animalelor, interactiunea cu natura asta a fost ideea”, a declarat Sorin Sabau.

Ferma de cerbi este unica in tara, si prima din Europa ca si suprafata. Exemplarele sunt aduse tocmai din Marea Britanie, Germania sau Franta si s-au acomodat perfect climei din Romania.

„Rasa asta, nu este de la noi, este mai precis din Marea Britanie, de aceea i se spune si rosu scotian. E o rasa mai mica decat cerbul carpatin, cel carpatin fiind cel mai mare din lume, s-au adaptat foarte bine”, a declarat Sorin Sabau.

Animalele sunt extrem de cautate, cu toate ca pretul de achizitie nu este tocmai mic. Un kilogram de coarne de cerb de catifea poate costa pana la 3.500 de dolari, iar 300 de grame de carne pot valora chiar si 80 de dolari, in functie de gusturile clientilor.

Sorin Sabau trece peste toate greutatile materiale, cand vine vorba de bunastarea afacerii sale.

Iar planurile nu se opresc aici. Avocatul va incerca sa construiasca un complex turistic, in care romanii, si nu doar ei, vor putea sa admire frumusetea animalelor pe care le creste.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.